Radomir Lazović: Nadležno Ministarstvo neće otvoriti birački spisak, pokušaće da "sakrije tragove" 1foto M.K./ATAImages

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave neće otvoriti birački spisak jer je ono i prekrajalo spisak brišući ljude i ubacujući nove, izjavio je kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović

Radomir Lazović rekao je danas da ne veruje da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave otvoriti birački spisak i da će pokušati da „sakriju tragove“.

„Oni su prekrajali izborni spisak tako što su prvo brisali ljude iz spiska, pa ubacivali nove. Nismo ranije mogli da utvrdimo ovu prevaru, to je moglo da se učini tek posle glasanja“, rekao je Lazović za televiziju N1.

On je rekao da građani osećaju bes, ali da smatra da se treba boriti svim sredstvima, poput studentske blokade, protesta, da će se možda uključiti javne ličnosti.

„Mi nemamo magično rešenje, ali imamo ideju da se borimo“, rekao je Lazović.

Na pitanje šta je sa ljudima koji su uhapšeni, on je rekao da broj uhapšenih nije mali i da će ponuditi pravnu pomoć svima, jer misli da su oni nepravedno uhapšeni.

Kako prenosi FoNet, građani dolaze na blokade koje su organizovali studenti kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i donose hranu i vodu za okupljene.

Studenti prave transparente i pozivaju sve da im se pridruže u tome, a među tim porukama su i „Gladni smo demokratije, siti diktature“, „Gladni smo istine, siti laži“ i „Isključi RTS, uključi mozak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari