Radomir Lazović: Najava novih izbora je samo Vučićev blef kojim kupuje vreme 1Foto: Privatna arhiva

Danas se navršava mesec dana od održavanja izbora, a mi i dalje nemamo njihove rezultate – kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“, koja je, prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije na parlamentarnim izborima osvojila 13 mandata u Skupštini Srbije, dok je na beogradskim izborima osvojila 10,9 odsto glasova.

Odgovarajući na pitanje šta se događa u poslednjih mesec dana od održavanja izbora, da li ima informacije o tome da će se ishodište pronaći u ponavljanju beogradskih izbora, o čemu su razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik koalcije Ujedinjeni za Srbiju, Dragan Đilas, nakon izbora, Lazović kaže da je formiranje većine na nivou grada i republike još dalje od saznanja o konačnim izbornim rezultatima.

Prethodni režim, dakle SNS i SPS, prema preliminarnim rezultatima ima većinu mandata, ali kao što smo od početka govorili, njihov dogovor je veoma neizvestan. Ovo je posledica komplikovanog spoljnopolitičkog trenutka u koji nas je uvukao Vučićev režim svojim sedenjem na dve stolice. Zato se i odugovlači sa objavljivanjem rezultata izbora i sa političkim odlukama o novoj gradskoj i republičkoj vlasti – kaže naš sagovornik.

Najava novih izbora, dodaje on, samo je blef kojim je Vučić kupio vreme i razvodnio nezadovoljstvo građana koji su u Beogradu većinski glasali protiv njega i socijalista.

– Iako je na republičkom nivou rezultat naprednjaka bolji od onog u Beogradu, i na ovom nivou je došlo do velikih promena i SNS više nema samostalno većinu – smatra Lazović.

Radomir Lazović: Najava novih izbora je samo Vučićev blef kojim kupuje vreme 2
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Prema njegovim rečima, Vučić u ovom trenutku ispituje šta mu se više isplati u jako polarizovanom svetu u kome će i odluka da stane uz Rusiju i odluka da stane sa EU, imati negativne posledice sa druge strane.

– Za Srbiju je jasno da je interes građana da uskladimo spoljnu politiku sa EU, ali Vučić se ne vodi interesom građana. Jako je važno da nikada ne smetnemo sa uma da je njemu lični interes uvek iznad državnog i da mu je opstanak na vlasti prvi cilj, a da su mu običnih ljudi, u ovom slučaju posledice koje ćemo osećati, uvek u drugom planu – zaključuje Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari