Radomir Lazović: Nisam uspeo da nađem gde se izgubila narodna inicijativa za zabranu litijuma 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Narodna inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma i bora u Srbiji, iako zvanično podneta na pisarnici Narodne skupštine, nikada nije stigla ni do nadležnog odbora, niti do nadležnog ministarstva koje bi prema propisima trebalo da je provere u roku od 30 dana.

Očigledno je da je neko naredio da se narodna inicijativa koju je potpisalo preko 38 hiljada građana, odmah nakon prijema negde skloni i sakrije od narodnih poslanika koji bi o njoj trebalo da se izjasne, tvrdi Radomir Lazović, poslanik NDB.

“U ime našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd, na svakom zasedanju i pri svakoj prilici postavljao sam pitanja šta se dešava sa narodnom inicijativom. Uspeo sam da dobijem odgovore od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a sada je stigao odgovor i od Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo da ovaj dokument nikada nije stigao do njih, što može da znači samo jedno, da ga je neko svesno i namerno sklonio iz redovne procedure“, navodi se u pisanoj izjavi Radomira Lazovića.

U saopštenj NDB se ponovo postavlja pitanje Vladimiru Orliću, predsedniku Skupštine, šta se desilo sa inicijativom i dodaje da će NDB u Skupštini da se formira komisija od svih poslaničkih grupa, čiji će zadatak biti da utvrdi šta se desilo sa narodnom inicijativom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari