Radomir Lazović: Koalicija Moramo nije zainteresovana za postizborni inženjering 1Ekološki protest foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

“Verujem u najbolje namere profesora Čupića, ali nismo zainteresovani za postizborni inžinjering koji može samo Aleksandru Vučiću da pomogne, da prebrodi formiranje gradske vlasti. Smatramo da će SNS i SPS mnogo teže formirati gradsku vlast nego što se to predstavlja u javnosti, a mi iz Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO im u tome sigurno nećemo pomagati”, kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd , komentarišući predlog Čedomira Čupića o formiranju nadstranačkog tela opozicije do raspisivanja nobih beogradskih izbora .

Lazović pota i odakle potreba SNS da ukoliko ima većinu u gradskoj Skupštini, kako tvrde, žele pregovaraju sa opozicijom i najavljuju nove izbore i kako to da posle svih ovih godina strahovlade, sad odjednom pristaju na zahteve opozicije. Navodi i da naprednjacima nije smetalo da dve godine u republičkom parlamentu nema ni jednog poslanika opozicije, a sada su odjednom jako osetljivi na legitimitet.

“Mislim da to nije slučaj i što se nas tiče, imaće najvećeg protivnika u njihovim igrama i kalkulacijama. Smatramo da treba poštovati institucije, formirati gradsku Skupštinu u kojoj će opozicija imati veliki broj predstavnika, a onda videti da li su SNS i SPS u stanju da formiraju gradsku vlast ili nisu. Ukoliko nisu, neka raspišu nove izbore zato što su doživeli poraz, a ne zato što su nam učinili uslugu i popuštaju. Veći broj građana nije glasao za SNS i SPS i to je najvažnija stvar na kojoj opozicija treba da insistira”, zaključuje Lazović.

Čupić je predložio formiranje zajedničkog tela opozicionih stranaka i nestranačkih ličnosti koji nemaju političke ambicije. To telo bi definisalo zajedničke zahteve opozicije, ali i radilo na smanjenju nesuglasica među opozicijom. Od toga kakvi budu uslovi zavisiće i rezultat, odnosno da li će ideološki bliske opozicione stranke moći da formiraju vlast ili ne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari