Radovanović (PSG): SNS je već započela krađu izbora 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Radovanović izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) već započela s krađom izbora tako što ucenama skuplja kapilarne glasove.

Radovanović je agenciji Beta kazao da su ucenama SNS-a najizloženiji zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama kojima se preti i otkazom, ali da se kapilarni glasovi traže i od zaposlenih u privatnim firmama i od vlasnika većih ugostiteljskih objekata.

„Ovakav vid stranačke aktivnosti je bez ikakve sumnje krađa izbora ucenjivanjem i pritiskom, a koliko je to značajno za održavanje SNS-a na vlasti, videli smo u nedavno završenim pregovorima u kojima njihovi predstavnici o ovome nisu hteli ni da razgovaraju“, rekao je funkcioner PSG-a.

Naveo je da je u zapadnim demokratijama prikupljanje takozvanih „sigurnih glasova“, odnosno podataka građana koji žele da se obavežu da će glasati za neku opciju, jedan od osnovnih alata stranaka.

„Međutim, SNS je taj način rada potpuno izvitoperila, i umesto sigurnih glasova prikupljaju kapilarne glasove, odnosno zadužuju ljude koji mahom rade u javnim preduzećima i ustanovama da donesu lične podatke svojih prijatelja i rođaka, koji će se obavezati da će glasati za SNS, a ukoliko se to ne dogodi, zadužena osoba ostaje bez posla“, istakao je Radovanović.

Dodao je da nije redak slučaj da su oni, koji su u sistemu kapilarnih glasova, obavezni da fotografijom glasačkog listića na kome je lična karta dokažu da su zaista glasali kako su i obećali.

Istakao je da građani moraju da znaju da na biračkom mestu mogu da pruže otpor ovoj uceni.

„Kada iza paravana na biračkom mestu uradite sve što ucenjivači od vas traže, precrtajte to što ste zbog njih zaokružili i glasajte za listu za koju verujete da će od Srbije napraviti bolje mesto za život svih nas i naše dece“, objasnio je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari