Radulović: Birači u Crnoj Gori poslali snažnu poruku da izbori mogu sve da promene 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da pobeda opozicije u Crnoj Gori šalje poruku i Srbiji kako može doći do promene, da je to dokaz „da se izborima menja vlast“ i da je to moguće.

Radulović je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke izjavio da su birači u Crnoj Gori „poslali snažnu poruku da izbori mogu sve da se promene“, kao i da se „vlast menja na izborima a ne na ulici, i da je bitno da izbori prođu mirno i da glasovi budu prebrojani kako treba“.

Radulović je rekao i da su crnogorski izbori pokazali da „nije potrebna jedna (izborna) lista i da se svi zguraju u isti kazan“, već da je dovoljno da izborne liste izađu sa svojim programima a da posle izbora „ti koji su dobili glasove moraju da opravdaju poverenje i da naprave administraciju u korist građana“.

On je ocenio da je očigledno da glasačima u Crnoj Gori kao motiv za izlazak na izbore i glasanje protiv vlasti nisu bili dovoljni korupcija, kriminal, ukidanje demokratije, vladavine prava i slobode medija, ali da je vlast pala kada je načinila grešku u pokušaju da napravi „sopstvenu crkvu“.

Radulović je rekao da je u Srbiji „mantra“ da sve opozicione stranke moraju biti na jednom mestu da bi srušile vladajući režima ali da je primer iz Crne Gore pokazao da to „nije tako“.

On je naveo da su teme koje bi poslužile kao okidač biračima u Srbiji da izađu na izbore a opoziciji da pobedi vladajući režim „Kosovo i Metohija i migranti“.

On je rekao i da je „prosto neverovatno“ da je Evropska unija pozvala Srbiju da potpiše Deklaraciju o izborima u Belorusiji, kako bi dokazali da izbori u toj zemlji nisu bili regularni, i dodao da je, s obzirom na to kako su održani poslednji izbori u Srbiji, to „vrhunac licemerja“. Radulović je ocenio da to znači da se „EU ne bavi vladavinom prava nego kako da sprovedu svoje interese“.

On je naveo i da će Pokret DJB nastaviti pravnu borbu da ospori legitimet izbora koji su u Srbiji održani 21. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari