Radulović: Državljani Srbije s prebivalištem u Crnoj Gori moći će da glasaju i u Nikšiću, Beranama i Sutomoru 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Državljani Srbije s prebivalištem u Crnoj Gori moći će na predstojećim izborima u Srbiji da glasaju i u Nikšiću, Beranama i Sutomoru, potvrdio je večeras podgoričkim „Vijestima“ crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Vladimir Božović, koji iz Beograda i dalje obavlja funkciju ambasadora u Podgorici iako ga crnogorska vlast osporava, rekao je „Vijestima“ da je konzul Srbije danas bio na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova i, kako navodi, objasnio više nego opravdane razloge za otvaranje dodatnih birališta u susret izborima u Srbiji.

Radulović je sinoć saopštio da je crnogorsko ministarstvo pozitivno odgovorilo na zahtev Ambasade Srbije, ali da je odbilo poziv za otvaranje dodatnih birališta – u Beranama, Budvi i Sutomoru, jer se, kako je objasnio, shodno međunarodnom pravu i konvencijama, organizovanje glasanja obavlja u prostorijama ambasada i konzulata.

Ambasada Srbije nalazi se u Podgorici, a Generalni konzulat je u Herceg Novom.

Demokratski front (DF) je ranije juče objavio da su „Vlada Zdravka Krivokapića i Radulović odbili zahtjev Ambasade Srbije“, čime su, prema njihovim riječima, pokušali da sprovedu „ciljanu opstrukciju“, podseća portal „Vijesti“ navodeći da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao juče da će Crna Gora zbog odluke MVP dobiti odgovor, koji će, kako je naveo, biti “s dalekosežnim posledicama”.

Nakon što je konzul Srbije danas poslao i dopunu note, crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova je odobrilo zahtev Ambasade Srbije, navode „Vijesti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari