Radulović: Vanredno stanje proglašeno na protivustavan način

Ostavite komentar


  1. LJudi manite se politicke borbe prljavih kampanja, ujedinimo se slusajmo savete vlasti i budimo odgovorni

    1. @Jovana***Gde je odgovornost „vlasti“ koja nije uspela da obezbedi dovoljnu količinu zaštitnih sredstava za svoje državljane? Ako će se kažnjavati oni preko 65.god.starosti zbog izlaska na ulicu,kolika će biti kazna za av-a i brnabić jer se u apotekama ne mogu kupiti maske,rukavice,med. alkohol…?

    2. Penzioneri nece da ugroze druge ako nose maske i izadju u setnju, bez kretanja u kucnom pritvoru su osudjeni na prevremenu smrt.

    1. Stiti se istina o odgovornosti onih sto u glas povikase: „Najsmesniji visur u istoriji“. Stiti se narod, da ne sazna ko je preporucio rakiju, a ne preventivu i ozbiljnost.
      Koga su radikali stitili, taj svoje kuce vise nema.

  2. Sve što je Radulović rekao je APSOLUTNO TAČNO. Nemogućnost sastajanja Skupštine ne može da proizlazi iz podzakonskog akta, već je reč samo o FAKTIČKOJ NEMOGUĆNOSTI da se poslanici sastanu. Bio bi isti ishod i da se Skupština sastala, pa je nerazumljivo zašto to nije učinjeno? Možda zato što bi onda plačnim glasom morala Maja Gojković da proglašava nazovi vanredno stanje. S druge strane, uvedeno vanredno stanje i ne liči na vanredno stanje. Kafići rade, restorani rade, šoping molovi rade… Šta je vanredno? Bespotrebne patrole vojne plicije sa dugim cevima, kao da će ih virus napasti?! Austrija nema vanredno stanje, ali je sve stalo na osnovu zakona Parlamenta: sve je zhatvoreno, opšta zabrana kretanja..Jedino će da stave u pritvor starije od 65 godina, a najveći prenosioci zaraze, mladi od 20-29 godina, će slobodno da se šetaju, idu po kafićima i donose zarobljenim bakama i dekama virus! . Kod nas je sve karikaturalno, pa i vanredno stanje!

  3. Nije ni bitno što se Skupština nije sastala i izgalsala vanredno stanje. Svakako bi izglasali šta im Vučić kaže da treba da izglasaju. A to je vanredno stanje. Možda je forma prekršena, ali su posledice iste. Poslanici SNS-a misle Vučićevom glavom.

    1. Nije forma prekršena, prekršen je Ustav.
      Vlada Uredbama ograničava neka ljudska i manjinska prava na šta nema pravo jer ta ograničenje ili umanjenja mogu se vršiti samo zakonom.

  4. briga diktatora za ustav. njemu je najvažnije da niko ne može da ga priupita „da li mu je virus još uvek smešan“ pa je zato to i odradio na ovaj način da izbegne skupštinu.

  5. Mi vec deceniju ne licimo na demokratsko drustvo. Isto toliko ne licimo ni na drzavu koju vode mudri politicari, a ne oni koji su pobegli jer je bolnicar zaboravio da zakljuca vrata ludnice. Umesto skupstine ili bar ministra zdravlja (jer je rec o pandemiji) vanredno stanje uvode . A da sve bude u stilu, to se objavljuje na Pinku dok Mitrovic podriguje. Alo gradjani, glasaci da li ste normalni da sve to imamo zbog datih vam obecanja i koje litre ulja? Malo bre rodjaci, malo za upropascenu buducnost.

  6. Najbolje da se cekalo sa proglasenjem vanredne situacije jos mesec dana pa da prodjemo kao ostali ,onda biste rekli nije na vreme proglaseno vanredno stanje i zato imamo mnogo zrtava.Molim Vas bez napada na clanove Vlade ,predsednika,strucni stab,lekare jer oni nesebicno rade za svoj narod ,sada nam je SLOGA SPAS!!!

  7. Pustite politizaciju barem oko virusa treba stati u jedan stroj treba se spašavati narod.

  8. Covece, pa u Ustavu i Zakonu je opisano sta se radi tokom epidemije!
    Zar sada treba pola Srbije da se zarazi da bi Radulovic i ostali isterivali svoju politicku igru?

  9. Od početka je jasno da je to bila farsa, čim je sve počelo Vulinovim pozivom-taj se ne pojavljuje u legalnim aktivnostima.

    1. Koga je briga za pravne norme u Srbiji. Pa da je na vlasti Radulovic bi ih sam prvi prekrsio. On ionako broji svoj prvi i zadnji mandat u skupstini. Zamislite samo da je na vlasti koalicija rogova u vreci. Pa skupljali bi mrtve po ulicama svakog jutra. Ne bi se dogovorili ni da je mleko belo a kamoli za nesto ozbiljno kao sto je epidemija.

  10. Vidim da mi ne pustate komentar – no, u izjavi Radulovica mozda ima i elemenata krivicnog dela…

    1. SVE VIDIM I PAMTIM
      Ovaj najveći uništitelj Srbije, i osvedočeni pljačkaš i izdajnik, stalno poziva ceo narod na neko ujedinjenje i solidarnost. Ja poštujem protokol, ali da se ujedinim sa ovakvim srbožderom neću nikada, pa makar i umro od Korona virusa. Toliko samo da se zna, da se ja ne palim na gurku…
      P.Sajdžo 2020

  11. I tako je Srbija zagazila u diktaturu i totalitarizam Vucica i vojne hunte koja ce nadalje vladati nasim jadnim zivotima. Sada je jos jedino ostalo da se gradjani pobune i da se napravi gradjanski rat. Zbogom demokratska Srbijo dolazi vreme vladavine vojske i Vucica, Vulina i ostalih. Moguca je i strana intervencija. Ne verujem da ce EU i NATO sedeti skrstenih ruku. Teska vremena dolaza, Srbija verovatno postaje evropska Sirija. Neka nam je Bog u pomoci.

  12. Sve sto je receno je tacno. S neba pa u rebra! Trebalo je proglssiti vanrednu situaciju u skladu sa Zakonom. Ali ovo nije nista novo, jer predsednik krsi Ustav i zakone svakidnevno i pre ove pandemije, cudnije mi je da smo ostali bez maski i osnovnih sredstava za higijenu kao sto su alkohol, asepsol i rukavice!

  13. Kako đake mogu da organizuju da rade online, a skupština ne može da se sastane…farsa

  14. Retko ispravna odluka.. Raduloviću, šteta bi bilo da se testovi potroše na političare umesto na građane.

  15. Na site-u EU prikazana je zastupljenost korone po broju stanovnika, Srbija je u grupi manje zarazenih. Zabrane izlaska penzionera nema nigde. Penzionere kucna izolacija bez kretanja, setnji vodi u prevremenu smrt.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.