Rašković Ivić: Izbori najverovatnije na proleće 2024. godine 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da će izbori najverovatnije biti na proleće iduće, 2024. godine.

Njena stranka je prenela da je Rašković Ivić za RTS rekla da ta stranka smatra da, „ako bi neki izbori trebalo da budu u decembru, onda su to beogradski izbori i samo beogradski izbori“.

Na pitanje zašto samo ti izbori, Rašković Ivić je odgovorila da je to zbog dogovora posle poslednjih izbora 2022. godine SSP-a Dragana Đilasa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o toe da beogradski izbori budu u narednih nekoliko meseci.

„Od tada je prošlo godinu i po dana i krajnje je vreme da se održe beogradski izbori, jer je opozicija svojom nesmotrenošću i dogovorom dvojice ljudi propustila da uzme vlast u Beogradu“, kazala je ona.

Rašković Ivić je navela da je u demokratskim društvima običaj da se u izbornim godinama ne menjaju izborni uslovi, a cenzus je jedan od njih.

„Cenzus je 2020. godine smanjen na tri odsto da bi se namamio što veći broj stranaka da izađu na izbore, jer je opozicija tada bojkotovala izbore i održala reč“, podsetila je Rašković Ivić.

Istakla je da ne voli kad se pominje „kapitalizacija protesta“, jer su protesti „Srbija protiv nasilja“ počeli kao reakcija i „povodom jedne užasne nesreće“, a „kada neko pomene kapitalizaciju smrti dece, ja sam zgađena“.

Rašković Ivić je dodala da bi „trebalo da se vratimo nečemu što bi moglo da stane pod slogan ‘Nismo zaboravili’ „.

„Režim insistira na tome da sistem nije učinio propuste, a sistem je i te kako imao propuste. Režim ne namerava ništa da popravlja, a sve što su tobože popravili, jesu represivne mere, a ništa nije preventivno“, ocenila je Rašković Ivić.

Rekla je i da je Vučić „parizerom započeo predizbornu kampanju i politički je profitirao, jer u Srbiji ima mnogo sirotinje“.

„Među penzionerima i među ljudima koji rade je mnogo socijalnih slučajeva kojima je važno da dođu do hrane, pa makar i do parizera. Ružno je i antipatično što su parizer jeli milioneri (Vučić i dvojica ministara, pred kamerom). Ne osuđujem pojeftinjenje raznih prehrambenih proizvoda, to je trebalo uraditi još pre dve godine kada je inflacija počela da se podiže, ali način na koji se to radi je veoma antipatičan“, smatra Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari