Raspisan novi konkurs za policijske službenike na Severu, i ovog puta za manjiske zajednice 1Arhivska fotografija Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

Nakon što je početkom novembra više od 500 policijskih službenika iz srpske zajednice na Severu napustilo svoja radna mesta, a Kosovska policija dva meseca nakon toga raspisala konkurs za prijem novih službenika u Direkciju Sever, koji je u međuvremenu produžavan i završen, danas su raspisali još jedan konkurs za, takođe, manjinske zajednice na Kosovu i za istu direkciju.

Kako prenosi Kossev, u saopštenju policije nije preciziran broj službenika koji će biti primljen preko ovog konkursa. Apliciranje je moguće od sutra pa sve do 12. maja u 16 časova. Kandidati se ovog puta ne mogu prijaviti onlajn, već samo fizički i lično i to čak u osam direkcija.

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs, kako navode iz policije, moraju ispuniti sledeće kriterijume:

1. Da poseduju kosovsko državljanstvo;

2. Da imaju između 18 i 30 godina;

3. Da imaju završeno srednje obrazovanje;

4. Da su u dobrom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stanju;

5. Da nisu osuđivani ni za jedno krivično delo;

6. Da nemaju tetovaže na vidljivom mestu (lice, vrat, ruke);

7. Da imaju visok integritet i etičke vrednosti.

Kako navode, uz prijavu, kandidati moraju priložiti:

1. Kopiju diplome o visokom ili srednjem obrazovanju, a za one koji su obrazovanje završili u inostranstvu – potrebna je overena kopija diplome;

2. Dokaz o drugim kvalifikacijama ;

3. Izvod iz matične knjige rođenih (ekstrakt);

4. Kopija lične karte ili pasoša

5. Jedna fotografija formata 5 x 5.

U poslednjoj tački ističe se da dokumenti iz tačke 5 – (kopija lične karte ili pasoša) moraju biti validni i izdati nakon datuma objavljivanja ovog konkursa.

Procedure za prijavu:

Formular za prijavu kandidati mogu preuzeti u kancelariji osoblja u policijskoj stanici, kao i na sajtu Kosovske policije.

Potom će tu popunjenu prijavu zajedno sa ostalom gore navedenom dokumentacijom kandidati moći da dostave ovog puta samo na jedan način – fizički i lično u čak osam stanica policije – Priština, Mitrovica Jug, Peć, Prizren, Uroševac, Gnjilane, Mitrovica Sever i Đakovica i to u terminu od 9.00 do 15.00 časova svakog radnog dana.

Za detaljne informacije, zainteresovani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 038-5080, ili lokalni 1002, kao i na 038/245-184, u terminu od 09 do 15 časova.

Dalja procedura

Nakon selekcije prijava, kandidati će proći kroz niz testova kao što su pisani, test fizičke aktivnosti, intervju, psihološki test, lekarski pregled i provera prošlosti.

Nakon svake etape rezultati će biti objavljeni na sajtu Kosovske policije i na oglasnim tablama u relevantnim stanicama.

Iz policije takođe napominju da se dostavljena dokumentacija ne vraća.

Konkurs počinje sutra a trajaće do 12. maja u 16 časova. Na njega se mogu prijaviti Srbi, Bošnjaci, Turci, Goranci, Romi, Aškalije, Egipćani, Hrvati, Crnogorci i Makedonci.

Ovo je drugi konkurs za prijem službenika u Direkciju Sever od kada su novembra prošle godine Srbi napustili tu instituciju. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal jedna generacija novoprimljenih policijskih kadeta je već započela školovanje na akademiji. Međutim, Kosovska policija još uvek nije potvrdila precizne podatke i broja novoprimljenih kadeta, kao i njihov nacionalni sastav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari