Raspisani predsednički izbori za 2. april

Ostavite komentar


  1. Neka kampanja bude cista i neka pobedi najbolji, tj. onaj koga narod podrzava.

  2. Odličan potez jer kratka kampanja obavezuje sve da budu brži i da se nebave tuđom kampanjom nego svojom.

  3. Gospode Boze pomozi da slepi progledaju a gluvi procuju,molim te Gospode Isuse Hriste sine Bozji molim te pomozi srpskom narodu da 02.Aprila skine jaram svrata , da skloni sa vlasti ove koji neznaju Gospode sta cine! Pomozi gospode Isuse Hriste sine Bozji smiluj se Gospode ne dozvoli Gospode da tvoj narod dodje do unistenja Amin!

  4. Vučić joj je odavno to diktirao,a o konsultaciji može da laže krezube!

  5. Шта каже закон: Председнички избори морају да буду расписани у периоду од 60 до 90 дана пре престанка мандата актуелном председнику.
    Председнички избори морају да буду одржани у року од 30 до 60 дана од дана расписивања.
    Томи мандат истиче 31. маја.
    Избори су најраније могли да буду расписани 02. марта, а најкасније 01. априла. Дакле, расписани су што је раније могуће, у ствари – чим је то било могуће.
    Избори су заказани за 02. април, то јест 30 дана од расписивања (у праву рок почиње да тече од првог следећег дана). Дакле, у најкраћем могућем року.

    Овоме се баш жури. Зашто?

    На парламентарним изборима лани, одржаним 24. априла и 4. маја, за ЊЕГА и његове сателите, сада коалиционе партнере који подржавају његову кандидатуру гласало је 63,8% бића која су изашла на гласање.
    То је 5% од броја исправногластвујушћих (нисам урачунао неважеће листиће) мање него на парламентарним изборима одржаним две године пре тога (68,8%), а 11, 6% више него што ОН лично и његова пропагандна машина прогнозирају да ће он да освоји у првом кругу (52,2%) уз подршку свих тих и још неких (коалиционих) партнера.

    То значи да је за двадесетпетмесеци, од 24. марта 2014. до 24. априла 2016. изгубио 7,8% свог бирачког тела, а у наредних 10 месеци још 18,2%.
    Илити, од њега се излечио сваки четврти бирач који је дао свој глас тој братији 2014, односно сваки пети који је за њих гласао пре десет месеци.

    И то по њиховим "проценама" (читај – надуваним бувама које пуштају у строго контролисан тисак).

    Графички представљено, то је једна парабола, где се опадање подршке по Y оси повећава са квадратом протеклог времена на Х оси.

    Простом рачуницом, ако су избори за месец дана и уз појачано испирање мозгова, поделу шећера, зејтина и украјинског прашка за прање веша по месним заједницама, он ће да изгуби још 4%, што могу да накраду.

    Међутим, да је чекао (ух, да је "Маја чекала") последњи вакат за расписивање и оставио/ла најдужи рок за кампању, дакле, да су избори заказани за 28.мај, он би изгубио још 16% оних који су за њега и његове шатро гласали прошлог априла, а то ни рахметли Слоба не би умео да намикери, са све гласовима "Албанаца" са Косова.

    За њега је ово трка са временом.

  6. 2 aprila duznost svakog gradjanina je da izadje na izbore.Neka pobedi najbolji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.