Ratni veterani Novog Sada podržali opoziciju: "Nismo zaslužili da nas vlast tretira kao socijalne slučajeve, već zaslužne građane" 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Najbrojnije udruženje ratnih veterana i politička stranka Ratni veterani Srbije, koju je GIК odbio da prihvati, podržali su izbornu listu novosadske opozicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“.

Prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji, predsednik Saveza ratnih veterana Srbije Željko Vukelić je izjavio da u ovoj listi opozicije vidi ozbiljne ljude, kojima je stalo do građana Novog Sada i prava veterana.

– Pozivam ratne veterane da glasaju za udruženu opoziciju, jer u njima vidim ozbiljne ljude koji će konačno rešiti naš status. Mi, dokazane patriote, nismo zaslužili da nas vlast tretira kao socijalne slučajeve, već zaslužne građane ove zemlje – navodi Vukelić.

Prvi na listi kandidata za odbornike novosadske opozicije Miloš Tubić naveo je na koji način će se grad pozabaviti pitanjem ratnih veterana kada pobede na izborima.

– Ratni veterani zaslužuju da se prema njima ophodimo sa poštovanjem, jer su bili spremni za najveće žrtve kada nam je bila ugrožena sloboda i nezavisnost. Kada pobedimo, grad Novi Sad će im se odužiti, ali ne samo na rečima i tapšanjem po ramenu kao što je do sada bio slučaj, nego ćemo im umanjiti račune komunalnih usluga preko Informatike za 50 odsto i dati dodatne privilegije prilikom zdravstene zaštite i na drugim poljima. U Novom Sadu se ratni veterani više nikada neće stideti svoje žrtve koju su dali za našu zemlju – izjavio je Tubić.

Koaliciju Udruženi za Slobodan Novi Sad čini Srpska koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, pokret Bravo i Vojvođani – LSV.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari