Rektor u kampanji, a studenti bez adekvatnih uslova za školovanje: Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić 1Foto: Nova snaga Kragujevca - Nikola Nešić

 

Studenti Univerziteta u Kragujevcu obeležavaju ovogodišnji Međunarodni dan studenata bez adekvatnih uslova za školovanje i finansijski operećeni, dok su njegovi fakulteti uvučeni u političko mešetarenje, kažu iz koalicije Nova snaga Kragujevca.

– Dok rektor Univeriziteta u Kragujevcu radi kampanju Srpskoj naprednoj stranci, svrstavajući se otvoreno na stranu onih koji su ukinuli demokratiju, pravo i pravdu u ovoj zemlji i našem gradu i koji intelektualce i naučnike smatraju neprijateljima i „izdajnicima”, njegovi politički poslušnici rasteruju sa Univerziteta najbolje naše naučnike poput akademika Ivana Gutmana i profesora Miodraga Stojkovića, ostavljajući kragujevačke studente bez privilegije da uče od najboljih svetskih stručnjaka koji nisu politički podobni Srpskoj naprednoj stranci, poručuju u svojoj izbornoj kampanji iz ove kragujevačke opozicione koalicije.

Po njihovim rečima još jedan dokaz u prilog katastrofalnoj politici države i grada prema Univerzitetu u Kragujevcu je činjenica da Filološko – umetnički fakultet još uvek nema svoju zgradu.

– Studenti FILUM-a o svom trošku dangube prelazeći sa jednog na drugi kraj grada, dok propadaju i zarastaju kompleks „Radomir Putnik” i zgrada Doma vojske, tvrde oni, dodajući da su „na Univerzitetu u Kragujevcu mnogi od njih stekli svoje diplome i naučna zvanja kojima se ponose”.

Oni koji čine Novu snagu Kragujevca koju predvodi Nikola Nešić neće dozvoliti da politički mešetari, korupcija, lični interesi moralno obogaljeni pojedinci umanje značaj kragujevačkog Univerziteta.

– Borićemo se za svakog studenta, za svakog profesora, za svakog mladog naučnika. Podržaćemo svaku studentsku inicijativu i pomoći svaku njihovu ideju, ističu iz ove koalicije.

Prvi korak za to je 17. decembra „kada ćemo na lokalnim izborima zaokružiti broj 8”, podsećaju iz Nove snage Kragujevca.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao, koaliciju „Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić”, podržavaju stranka Zajedno, Srbija centar, Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović nosilac je liste koalicije „Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari