Rešenje za status Sandžaka – autonomija

Poruke sa svečanosti Stranke demokratske akcije

Ostavite komentar


  1. Dajte coveku fotelju,ili ministar bez fotelje.Ziv se cuti nece.Bosnajci i Srbi dobro zive zajedno,a sad sto gospodin Sulejman nije dobio u vladi funkciju,to nije nas problem.Sad hoce koristi narod sandzaka,za svoj interes.

  2. Niko nikog ne poziva na linč, ne možete davati takve separatističke izjave i očekivati da prodjete ne kažnjeno. Pa bilo gde u svetu, takvo je ponašanje nedopustivo, naše su vlasti isuviše blage prema Vama u poredjenju sa tim, kako se ponašate.

  3. Svima je jasno da su političke vođe Bošnjaka opasni neprijatelji Srbije i promoteri ID.
    Vučić mi se smučio iz mnogo razliga, a jedan je udvaranje Zukorliću i Ugljaninu.

  4. Kao predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin nema pravo na političke izjave a konstantno ih daje. Za ovakve postupke postoje zakonske sankcije. Ako želi tu fotelju neka se kandiduje na izborima a i on zna da ni ljudi iz Novog Pazara neće glasati za nega.

  5. Samo TRI grada su vecina muslimani ..a 50 POSTO zemljista po katastru je srpsko…moze suljo autonomija al u saksijama ZA cvece …..SRBI KAO vecina su najugrozeniji u Srbiji. ..po njima SE SVE lomi OTIMA KRADE REKETIRA i TO SVE cini VUCIC i njegova banda …fasisti NE diraju manjine JOS

  6. Ukoliko mu date fotelju možda će se smiriti i prestati da daje ovakve separatističke izjave. srpske vlasti su prebalge prema Ugljaninu.

  7. Niko nikog ne poziva na linč, ne može Ugljanin davati takve separatističke izjave i očekivati da prodjete ne kažnjeno. Svuda u svetu odavno bi bio osuđen za podrivanje drže i sistema. Pobogu i ustav je jasan po tom pitanju.

  8. Koliko se ovaj čovek trudi da dobije medjski prostor, zarad neke funkcije, novca. Narod nije glup, prošli smo mnogo toga zajedno, ne vrede manipulacije.

  9. Sandzak nikada nece postati autonomna pokrajina jer nikad anije ni bio. A Sulejman Ugljanin ima opasan problem sam sa sobom i stvara bezrazlozne nemire medju Bosnjacima i Srbima.

  10. Izgleda da Ugljaninu nedostaje samo fotelja u Vladi i on bi bio miran kao bubica. Ali nista Suljo od fotelje jer se na takav nacin ona ne dobija.

  11. Ugljani zeli da se docpa opet fotelje, ali ovim ponasanjemnece prici Vladi vise nikada. Svoj bes treba da leci na neke druge nacine a ne stvaranjem raskola medju nasim drzavama.

  12. To ti kazes Ugljaninu a ja ti kazem da sam vlast ti bi morao da se iselis iz Srbije. Mogao bi da biras Kosovo ili Bosnu I Hercegovinu pa tamo stvaraj autonomiju. Sram te bilo dok si sedeo u srpskoj Skupstini bilo ti je sve potamose, ti si tezak nevernik, preporucujem ti da pazljivo procitas Kuran I da se molis Alahu po ceo dan da bi te prosvetlio.

  13. Dali može neko da mi objasni šta je to bošnjak.Imam 65 godina i uvek se znalo da u Raškoj oblasti ili Sandžaku žive i Srbi i Muslimani,u Bosni bosanski muslimani,na Kosovu i Muslimani i Šiptari(ne Albanci)i Srbi.E sada ako u Bosni žive neki Bošnjaci onda u Sandžaku žive Sandžaci.Počeli neki pametnjakovići da izmišljaju nove nacije,samo da im služe ze političke manipolacije.A Suljo da obriše uglove usana od žvala i da malo ćuti.

    1. Ne može se govoriti i u istu ravan stavljati nacionalne manjine (narodi koji imaju svoju maticu van države u kojoj žive) i narode koji su bili konstituvni narodi SFRJ. Do ustava iz 1974.god. bilo je 5 i slovima pet naroda i toliko buktinja u grbu. Šestu buktinju su Bošnjaci dobili kao muslimani sa velikim M.
      Bošnjacima su pežorativno nazivali Turci po nuli koja se na turskom kaže i piše „Boš“ i do poslednjih ratova išlo se u zatvor ako ih je neko nazivao Bošnjacima. To da Austrijanci nisu znali da izgovore Bosna i Hercegovina to ima samo u crtanim filmovima. Bošnjački hegemonizam negira Srbe i Hrvate već ih nazivaju pravoslavcima i katolicima. Dakle. Srbi, Hrvati, Makedonci, Slovenci, Crnogorci i Bošnjaci su svuda autohtoni narod. Sa Albancima je već druga priča i nisu nikakvi Šiptari već i po Vuku Karadžiću Albanci, Arbanasi ili turski Arnauti koji su u više navrata navirali preko Prokletija i osvajali srpske teritorije. Zbog tog navodno etničkikog, autohtonog, domicilnog i ne znam šta već okupatori KiM su izmislili „Kosovare“ naciju bez jezika, kulture, vere i zato po ustavu R. Kosovo je građanska država sa potpuno ravnopravnim Albancima i Srbima i njihovim jezicima i pismima. Dakle, i tu Srbi jesu manjina (kroz koju ostvaruju svoja politička prava) ali su autohton narod R. Kosovo a Crnogorci i Makedonci, Bošnjaci i Hrvati nisu definisani kao nacionalne manjine već samo manjine ili etničke zajednice.

    2. a sta sa Srbima u Boisni, Makedoniji, Hrvatskoj , Albaniji, Kosovu, po tebi nacija se stvara po drzavi ili religiji. BOSNJAK je nacija, koja postoji vjekovima, ili pak hajmo svi na Kosovo biti Kosovari u Srbiji SRBIJANCI u Bosni Bosansi i u CG Crnogorci, vidis da vise nebi bilo SRBA svi bi postali SRBIJANCI

      1. Mislim da sam bio jasan. Srbi, Hrvati, Slovenci, Bošnjaci, Crnogorci i Makedonci su onde gde jesu i gde žive autohtoni narodi i nisu (to je moje mišljenje i nije onako kako piše u ustavima gotovo svih država ex YU – osim u BiH i R. Kosovo) nikakva nacionalna manjina.
        Dakle, i svi ratovi koji su vođeni devedesetih nisu ničija agresija već građanski ratovi gde su pojedini narodi hteli da dominiraju u novonastale državama, na brzinu i dekretom izmišljaju narode, jezike i crkve.

  14. Neću da se mešam u vašu uređivačku politiku ali mi se čini da postoji jednoznačna biunivoka korespodencija između objavljivanja ovakvih članaka (iliti promocije ovakvih ljudi) i vašeg vapaja „pomozite Danas“.

  15. Sandzaklije su Muslim any u srbiji a ne neki bosnjaci.
    Jesili rodjenI u Bosni NISU pa on da ne mogu biti tamo nekakve bosnjaci.
    Sulejman je rodjendan Kosovo I on je cistokrvni siptarima koji radi na stvaranju velike siptarima tj.Albanije.Njemu je me sto u zatvoru jer radi na ruse nje drzave .

  16. Ma kakvi smo mi bošnjaci, i na turskom „boš“ ne znači „nula“ nego „prazno“. I to su nam oni,turci,nadenuli „bošnjak“ pogrdno,za čoveka koji je promenio veru,prazan čovek,ne zna šta je.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.