"Režimske službe takođe mogu da pomere provokacije za drugi dan": Dragomir Anđelković o pomeranju protesta Srbija protiv nasilja sa petka na subotu 1foto Aleksandar Roknić Danas

Protiv režimske kulture nasilja koja je unela nesigurnost u svaki dom u našoj zemlji treba se boriti uporno i svaki dan je za to pogodan. A što se tiče potencijalnih provokatora i njihovog delovanja, ako se zbog toga pomera datum održavanja protesta, tako se ništa neće postići – smatra Dragomir Anđelković, politički analitičar, komentarišući pomeranje protesta Srbija protiv nasilja sa petka, 2. juna, na subotu, 3. juna.

Režimske službe koje stoje iza njih, dodaje, takođe mogu da pomere provokacije za drugi dan.

– Očajna vlast, svakako će upotrebiti sva sredstva da obesmisli proteste normalne Srbije protiv svega onoga što naše društvo čini nenormalnim. No, ne treba misliti da će radi toga biti korišćeni samo ekstremisti sa desnice. Upotrebljivi su svi oni koji se stavi u funkciju rušenja jedinstva u opštenarodnom otporu zlu sa kojim se suočavamo – objašnjava sagovornik Danasa.

"Režimske službe takođe mogu da pomere provokacije za drugi dan": Dragomir Anđelković o pomeranju protesta Srbija protiv nasilja sa petka na subotu 2
Foto FoNet Milica Vucković

Prema njegovim rečima, u protestima Srbija protiv nasilja učestvuju i nacionalno orijentisani građani, i oni kojima su građanski pogledi prioritet, i prozapadno opredeljeni ljudi, i oni kojima je primarno stalo do razvoja odnosa sa Rusijom.

– Protesti nisu geopolitičke prirode, niti ideološkog usmerenja, već borba protiv svega što ugrožava svakog čoveka koji želi civilizovan život. Zato ne treba apriori imati negativan odnos prema desnici, ako je demokratska i dosledna u osudi autoritarnog režima. Treba pozdraviti njeno učešće u protestima, kao što je važno da i svi oni kojima su nacionalne vrednosti na prvom mestu, budu spremni da osude svakoga ko navodno deluje sa patriotskog stanovišta a pokaže se da je zapravo provokator BIA ili neke druge režimske strukture. Samo ako se izabere takav pristup, može se računati da će Vučićev nakaradni sistem biti iscrpljen i početi da puca. U protivnom, poći će mu za rukom da izazivanjem podela među nezadovoljnim građanima, odloži svoj kolaps – zaključuje Dragomir Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari