Rezolucijom Srbi nisu označeni kao genocidni

Za plasirane laži Dragan Tomašević će morati da odgovara na sudu
Goran Čabradi, lider Zelene stranke, za Danas o pokušaju smene, zašto je podržao rezoluciju o Srebrenici i perspektivi stranke

Ostavite komentar


  1. Kakve bezočne zamene teza! G- din je smenjen na skupštini u Kragujevcu, koju su činili delegati više od dve trećine legalnih odbora. Osnivanje i raspuštanje odbora, po statutu stranke, ingerencija je Izvršnog odbora. Izvršni odbor glasa većinom glasova. G- din manipuliše javnošću i članstvom stranke. Ni o kakvoj slobodi delovanja lokalnih odbora nema reči , doduše imaju slobodu da se sami finansiraju kako znaju i umeju. onog trenutka kada pitaju za pare ili se pobune protiv odluke G-dina, bivaju nelegalno raspušteni. Pobunili smo se protiv takovg predsednika. Svako ko malo gleda, može sam da zaključi Pogledajte site APR-a , Antikorupcijske agencije , bonitet … Sve lepo stoji !

  2. G. Čabradi se ne meša u statut. Od kada je dobio pare nas građana samo peva jedno te isto. Da li rešava reciklažu po dvorištima naprimer jednog grada kulture. Koji su mu to novi ljudi. O nadri i nadri stručnjacima koji nam se smeše takođe za pare građana. ne treba komentarisali. Građani hoće da znaju kako će te uticati na njihovo siromaštvo i to sa tim novo starim ljudima baš je već veoma napredno. Bolje da se magistar povuče iz javnosti i nauči šta je politika.

  3. Dobro bi bilo da se tim Čabradi uključi u promenu ustava posebno u tačke koje se odnose na političke stranke. Ovako se ne vide ciljevi koji bi mogli da doprinesu u ostvarivanju viših i opštih ciljeva. Jedan takav cilj je i demokratizacija odlučivanja u organizaciji. I naravno da kod nas postoje institucije koje svaki građanin ima zakonsku osnovu da vas pita. Takođe je poznato kad govorite o poglavljima za pridruživanje EU poznajete akcione planove i mere u kojima se to traži. Dobro je poznavati horizontalno povezivanje. Priče nisu fleksibilne kao kod skupljanja potpisa za glasanje, stvari su mnogo, mnogo ozbiljnije. Volela BiH da pročitam vaše komentare na akcioni plan poglavlja 23 i 24. Kako Vaš Savet za OCD ima o tome saznanja i kakva su gledanja. Koji instrument bi i mere koristili. Kakav stav imate na primedbe u preporukama izveštaja o napretku SR u EU. Da objasnite kako će te u skupštini uticati na benefite za građane. I naprimer kakav će vam stav u Skupštini biti oko inicijative za suspendovane Zakona o ukidanju penzijama koje su zarađene. I mnogo toga .

  4. Pročitao sam samo prvu rečenicu, i nisam imao potrebu da čitam dalje, a deo nje glasi-citiram: "…i ne može petoro ljudi, koliko ih je tamo bilo, da odlučuje u ime svih ostalih.", kraj citata. Pa zar nije odlučivalo vas petoro u ime svih nas članova Zelene stranke gospodine Narodni poslaniče, a da nas niko ništa nije pitao, zar nisi ti sam Narodni poslaniče potpisao rezoluciju o Srebrenici, a odlučio da kažeš da smo svi mi to odlučili Narodni poslaniče, ili smatraš da je u redu da zamenjuješ teze u zavisnosti kako ti u kom trenutku odgovara Narodni poslaniče?!

  5. Kako je dobro kad imas novce pa zakupis celu novinsku stranicu i pričaš šta ti je volja! Problem je što sama fotografija u okviru teksta više govori o njemu nego sve upotrebljene reči. Ne možeš nas zavarati Čabradi! Provalili smo te. Zašto nisi otišao na skupštinu u Kragujevac, kad si tako demokratičan i šrokijeg shvatanja i kad ti odbori imaju toliku samostalnost? Zašto nisi stao pred svoje članstvo i podneo izveštaj? Zašto ne odgovoriš na konkretna pitanja partijskih drugova, novinara i javnosti, več samo uopšteno, načelno i preširoko govoriš o programu i platformi stranke? Gde ti je koalicioni partner Jan Slovak? Da li je i on postizborna kolateralna šteta? E, Čabradi, Čabradi! Kad ćeš na ta pitanja odgovoriti kratko i jasno, bez uvijanja?

  6. Sam naslov teksta je bacanje prašine u oči svim gradjankama i gradjanima Srbije. Hoće da nam kaže Goran Čabradi, da to što piše u samom naslovu, ili u tekstu rezolucije nije to što piše, ili šta? Da li mi to ne znamo da čitamo kako je napisano, ili će Goran Čabradi da nam OBJASNI šta piše?! Ko je tebe poznavao…

  7. Čabradi, pošto nisi bio Jack da priznaš kako smo te prošle nedelje pokidali sa komentarima, mi evo nastavljamo, jer od istine se ne može pobeći.

  8. Prodje i taj poslanicki imunitet, dodje i finansijska, razbeze se lazni prijatelji, ostanes sam, suocis se sa istinom.Mislite o tome.

  9. "Skupštinu Zelene stranke čini više od 120 delegata, i ne može petoro ljudi, koliko ih je tamo bilo….."
    Tamo ih je bilo 104, a dve trećine od 120 su još uvek 80 !!!

  10. Da li ovaj čovek zna šta je obraz i dostojanstvo? On se još ponosi "svojim civiliyacijskim činom-potpisivanjem Deklaracije o Srebrenici." Neverovatno. Iako je od njega, mnogo je. A tek navod:"Verujem da je moj potpis patriotski čin koji čini ovo društvo boljim, a setite se i da je premijer Vučić prošle godine bio u Potočarima upravo radeći na pomirenju naših naroda. Tako da, ako me pitate da li ima veze, mislim da nema, a ako me pitate da li bih isto uradio i da ima veze – verujte da bih, jer ja svoja uverenja ne merim jednim ministarskim mestom…" Kakva demagogija i poltronstvo.

  11. Bravo Čabradi! Opet si uspeo da kroz mnogo priče ništa ne kažeš. Tu si majstor. Uvek isto, samo obećanja i prazna priča.Ali na sreću više ti niko ne veruje. Da li i sam uspeo to da shvatiš?

  12. Evo ja cu poverovati da govoris istinu Gorane, ali dostavi redakciji Danas-a, zapisnik sa stranackih organa, gde se dokumentovano, pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu obavezujes, a samim tim i dokazujes, da je tvoj potpis na rezoluciji, ZAJEDNICKA ODLUKA, i da iza nje stoji Zelena stranka, do tada ti nista ne verujem.Posteno? Operi se, ili priznaj da sve konce vuces sam i da se sem tebe niko nista ne pita, osim kad dodjes u corsokak kao sada, pa ti treba "pomoc prijatelja".

Ostavite komentar


Politika

RIK imenovao šest novih poslanika, umesto onih koji su podneli ostavke 8

RIK imenovao šest novih poslanika, umesto onih koji su podneli ostavke

Republička izborna komisija (RIK) imenovala je na današnjoj sednici šest novih poslanika u Skupštini Srbije, koji su popunili upražnjena mesta poslanika koji su ranije podneli ostavke.Poslanike sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", ispred Srpske napredne stranke - Miloša Vučevića, Nikolu Selakovića i Predraga Bandića, zameniće Staša Stojanović, Nataša Ivanović i Nikola Lazić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.