Rezultati predsedničkih izbora: Vučić odneo više od pola glasova, samo još Ponoš sa dvocifrenim postotkom 1Foto: Danas

Prema preliminarnim rezultatima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) na osnovu 88,7 odsto obrađenog uzorka, aktuelni predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić osvojio je 58,5 odsto glasova na predsedničkim izborima, dok je kandidat opozicione liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Zdravko Ponoš osvojio 18,1 odsto.

Kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović je, prema njihovim podacima, osvojio šest odsto, lider Dveri Boško Obradović i kandidatkinja „Zavetnika“ Milica Đurđević Stamenkovski po 4,4 odsto.

Kandidatkinja koalicije Moramo Biljana Stojković osvojila je, prema CESID, 3,2 odsto, kandidatkinja Suverenista Branka Stamenković 2,1 odsto, dok je kandidat Srpske desnice Miša Vacić osvojio 0,9 odsto glasova.

U 20 časova večeras zatvorena su birališta širom Srbije. Građani su glasali na redovnim predsedničkim izborima i vanrednim parlamentarnim izborima. Birališta su bila otvorena od 7 do 20 časova, a na portalu Danasa sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut.

Stanovnici Beograda i Bora birali su juče odbornike za nove sazive skupština gradova, dok su se istovremeno u 11 opština birali predstavnici za lokalne skupštine. Na portalu Danasa sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari