Ričard Grenel razgovarao sa Milošem Vučevićem 1Printskrin Instagram/Vučević

Bivši izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saopštio je danas da pošto je Srbija smanjila vojno prisustvo duž administrativne linije sa Kosovom, Kosovo sada treba da odredi datum za održavanje izbora u četiri opštine na severu i formira Zajednicu srpskih opština.

„Jutros sam čuo direktno od ministra odbrane Srbije da pozdravljaju prisustvo još NATO ;trupa na Kosovu i da su dramatično smanjili broj srpskih trupa duž svoje granice. To je sjajna vest. Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sada moraju da izaberu datum za izbore na severu i da formiraju Zajednicu srpskih opština“, objavio je Grenel na društvenoj mreži Iks (X) posle sastanka sa srpskim ministrom odbrane Milošem Vučevićem.

Vučević je saopštio da je imao „produktivan sastanak sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom za pitanje Kosova i Metohije u administraciji predsednika Donalda Trampa i nekadašnjim prvim čovekom obaveštajnog sektora SAD“.

„Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji i o svim merama koje je naša zemlja preduzela da dođe do deeskalacije i smanjenja tenzija.

Pozdravili smo pojačano prisustvo snaga KFOR-a u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u cilju očuvanja mira i stabilnosti na prostoru naše južne pokrajine“, objavio je Vučević na Instagramu uz fotografiju sa Grenelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari