RIK odbio prigovor Saše Radulovića za poništenje Referenduma o promeni Ustava 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Na sednici Republičke izborne komisije (RIK) danas je većinom glasova odbijen prigovor lidera Dosta je bilo Saše Radulovića da se zbog prekoračenja roka od 60 dana za održavanje Referenduma o promeni Ustava, od datuma kada je raspisan, referendum poništi.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je na sednici, koja je održana u zgradi narodne skupštine, rekao da je Radulović prigovor podneo kao zastupnik udruženja „Suverenisti“ i da se on odnosi na to što je glasanje na Referendumu o promeni Ustava ponovljeno na glasačkom mestu 59 u Gradskoj opštini Voždovac 2. februara.

Zakonski rok od 60 dana za održavanje referenduma, od njegovog raspisivanja, istekao je 29. januara.

Dimitrijević je naveo da je RIK „u svemu postupila sa postojećim zakonskim propisima“ i da nema zaključka da je izvestaj RIK-a u suprotnosti sa Ustavom.

Članovi RIK-a su usvojili i Odluku o obrazovanju radnih grupa za organizovanje i praćenje najavljenih vanrednih parlamentarnih i redovnih predsedničkih izbora, za koje je Dimitrijević naveo da očekuje da budu raspisani naredne nedelje.

RIK će za predstojeće izbore imati radnu grupu za normativne poslove, za finansijske poslove, za unapredjenje izbornih uslova za osobe sa invaliditetom, za informisanje, za štampanje izbornog materijala, i radnu grupu za statistiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari