RIK: Ponovljeni izbori u Velikom Trnovcu biće održani 23. juna 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da će se u četvrtak, 23. aprila, održati, četvrti po redu, ponovljeni parlamentarni izbori na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu, u opština Bujanovac.

RIK je na večerašnjoj sednici, postupajući po presudi Upravnog suda o prigovoru Koalicije Albanaca Doline, poništila rešenje Opštinske izborne komisije (OIK) Opštine Bujanovac i time poništila glasanje, treće po redu na tom glasačkom mestu, održano 27. maja.

Na sednici RIK-a je rečeno da je presudom Upravnog suda ranije poništeno rešenje RIK-a od 9. juna, kojim je kao neosnovan odbačen taj prigovor Koalicije Albanaca Doline.

Pravo glasa ima 1.908 građana, a štampanje glasačkih listića zakazano je za utorak, 21. jun, rečeno je na sednici.

Meštani Velikog Trnovca na biračka mesta izaći će po četvrti put, a prvo ponavljanje glasanja održano je 28. aprila, koje je, prema navodima Crte, obeležio veliki broj nepravilnosti, nakon čega su izbori ponovo poništeni, na primedbu Socijalističke partije Srbije.

Koalicija Albanaca Doline imala po tim rezultatima je jedan poslanički mandat u Skupštini Srbije, ali joj je nakon drugog ponovljanja i osvojenih 598 glasova, nedostajalo 12 glasova da pređu cenzus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari