Rusija šalje Srbiji sisteme protivvazdušne odbrane 1Foto: FoNet/MOD printscreen

Zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Jurij Grehov najavio je da će Moskva će poslati u Srbiju svoje sisteme protivvazdužne odbrane, javlja Sputnjik, navodeći da Grehov nije precizirao o kojim sistemima se radi, a da neki mediji pišu kako je u pitanju „Pancir S“.

Ranije su u okviru rusko-srpskih vežbi protivvazduhoplovne odbrane „Slovenski štit 2019“ na teritoriji Srbije prvi put van granica Rusije učestvovale jedinice protivvazdušnog raketnog sistema S-400.

U obuku su bili uključeni i raketno-topovski sistemi „Pancir S“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i protivvazduhoplovni raketni sistemi „Neva M1T“ i „Kub M“ vojnog vazduhoplovstva i PVO Srbije, navodi Sputnjik.

Nakon vežbi, srpska strana je kupila protivvazduhoplovne sisteme „Pancir S1“. Kasnije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio o kupovini poboljšanog ruskog sistema PVO „Pancir S1M“, podseća Sputnjik.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Rusija šalje Srbiji sisteme protivvazdušne odbrane”

  1. Najbolji nacin za odvraćanje od rata je dobro naoruzana i spremna vojna sila. Nazalost, to je realnost. Skupa i ne baš plemenita realnost.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.