Rusija se meša u unutrašnje odnose Srbije

Ovakve izjave su jasna podrška onima koji već duže vreme u Srbiji imputiraju ideju o plaćenicima sa zapada, špijunima stranih službi i tome slično, Dobrica Veselinović
Reagovanje Inicijative Ne da(vi)mo Beograd za Danas o tvrdnjama ruskih zvaničnika da iza protesta u Beogradu stoje Amerikanci

Ostavite komentar


  1. U Rusiji su nametnuli, u obracunu sa nevladinim sektorom a rad destrukcije gradjanskog drustva , pranoidno tumacenje (silom) da su nevladine organizacije i civilno drustvo neprijatelji drzave i strani spijuni, posto prmaju i inostranu pomoc.
    Sada pokusavaju da uvezu tu paranoju i kod nas. Ali zaboravljalju da je u Srbiji bilo demokratije pa i civilnog drustva i za vreme socijalizma vise nego dto ima danas u "modernoj rusiji".
    Koliko su im modeli "dobri" dokazuju da su svi pobegli od ruskih modela, i zemlje Vasavskog pakta, i bivse zemlje SSSR, koji su ih osetili na svojoj kozi.

  2. Vec vidjena kgbeovsko-udbasko-boljsevicka retorika.Ponovo se sluze projekcijom(svoje ponasanje pripisuju drugom).Za njih je nemoguce okupljanje slobodnomislecih individualaca oko neke ideje,bez drzavne organizacije.Oni polaze od sebe,a kod njih je nemoguca bilo kakva akcija koju nije do najsitnijih detalja organizovala neka od drzavnih"sluzbi",sve u cilju proizvodnje haosa,gde bi onda oni nametnuli svoje drustveno uredjenje.Tako su dosli na vlast 1917 u Rusiji. a na ovim prostorima vlast su nametnuli u haosu II svetskog rata.To su pokusali sa Crnom Gorom nedavno,ali bice da im nije uspelo,pa sada svu energiju usmeravaju prema Srbiji.

  3. Realno,i jedni i drugi rade sta i koliko hoce.
    Nisam narociti pristalica pobune u Savamali jer se jos uvek secam imovinsko-pravnih mahinacija i kombinacija kad su Ameri renovirali deo Doma omladine i stvorili Americki kutak.Medjutim,sramota je sta i koliko se dozvoljava Rusima koji samo unose smutnju,pomazu najgore medju stanovnicima Srbije i sve rade u korist zla koga su oni najizrazitiji eksponenti.
    Cekam hrabru vlast koja ce nas stititi ulaskom u NATO.Na zalost,za to nemaju hrabrosti ni ovi sad,kao ni oni od juce,mada sad pevaju drugu pesmu.
    i moramo prestati da verujemo srpskim i ruskim pevacima,a da se pouzdamo u sebe i zapadne prijatelje.Tako ce biti bolje vecini.

  4. Zasto ovaj lik ovo govori i zasto se oseca pozvanim da se time bavi???

  5. Zašto 2000god posle 5 oktobra nije bio 6 oktobar (lustracija ideja i nosioca te naopake ideologije)?
    Pod 1) da bi se sačuvali kadrovi Rusije u svim strukturama Srbije, a naročito u "službama". Dalje ti uvek isti rusofilski kadrovi vrše kadriranje: na sve položaje u državi dovode samo rusofile. Rezultat 2000-2016? Za tih 16 godina stvorili su čitave generacije pravoslavo-rusofilskih talibana. A po koju cenu?
    Tako što je uništen svaki sistem vrednosti, sve struke su urušene, svi standardi su nestali….postali smo zemlja APSOLUTIH LAIKA u kojoj se ljudi kreću poput "zobija" (kojima je uništen čak i "zdrav razum"). Naravno da je sa takvom populacijom onda moguće da uradite šta god vam padne na pamet, da prodajete izanđale uvek iste teorije zavere: Zapad je pakao (đavo) rusija je raj (bog na zemlji)….
    Zaključak: ako uopšte više ima u institucijama Srbije i službama Srbije srba moraju reći Rusiji "NE" jer ako ovako nastavimo destrukcija, haos i raspadanje Srbije će se nastaviti.

  6. Zašto da inicijativa uopšte ima finansije?! Ako je u pitanju iskrena i plemenita akcija koja ima za cilj da skrene pažnju na nešto vrlo lokalno kao što je transparentnost i zakonitost gradjevinskih radova na javnom prostoru, čemu onda finansije?! Nije li dovoljan entuzijazam i improvizacija dobrodušnih učesnika da bi obznanili svoju poentu? Čisto da bih slikovito objasnio zašto ovakve inicijative smatram neiskrenim, poslužiću se njihovog suštinskog antipoda – inače vrlo dobro poznat našem društvu: Setimo se primera ushićujuće dobronamernisti radnih akcija, kad je nesebična omladina onoliku državu izgradila ne ni razmišljajući o finansijama, jer su znali da su sposobni i da su im dovoljni samo njihova 10 prsta. A oni su gradili hiljade kilometara autoputeva, pruge i mostove za razliku od išaranih čaršava i gumene patkice. Tako da kad mi savremeni aktivista koji tobože protestira zbog par hektara javnog zemljišta priča o finansijama, pa još i o globalnoj svetskoj politici, stičem utisak nepodudarnosti postupaka njegove inicijative sa proklamovanom namerom.

  7. Postovani iz redakcije.
    Ima jedna stvar koja vam ne ide u prilog. Kad se uporede lajkovi sa dislajkovima onda je odnos cenzurisanih komentara prema objavljenim 10:1. Pustite od tih 10 bar jedan komentar nas koji drugacije mislimo. Cisto da gradjani ne misle da je sve tako kako vi napisete.

  8. "Prvoborac" sam 5. oktobra i znam za ogromnu pomoć zapada ali je baš ta finasijska pomoć dovela do toga da ne dođe do "6. oktobra" jer je tada trebalo krvaviti a ne duvati u pištaljke i lupati u lonce i praporce. Sterilnost "Građanske inicijative" je pogubna i za njih same i ne treba ni Rusija ni bilo ko drugi da osujeti po nekada dobre ideje.

  9. Ovo je poznati Vucicev metod, usavrsen jos u njegovim rsdikalskim danima, da ljude koji "njegovog zuluma trpeti ne mogu" proglasi stranim placenicima. Ranije je takve ljude sam cascavao izdajnickim i placenickim etiketama, a danas na njegovo puhdanje to rade tablidi, Pink, Studio B i njegove politicke podguzne muve, a evom zatrazio je i od ruske portpsrolke da mu ona pripomogne u borbi za ucverscivanje samodrzalastva.

  10. A smeta li vam mozda kada se amerikanci mesaju u nase unutrasnje stvari.
    islim da vam nesmeta, licemeri.

  11. 1945. godine komunisti su izvršili prevrat uz pomoć Sovјetskog saveza, okupirali su Srbiјu i traјno su poremetili osnovice njene politike, društva i, uopšte uzev, vrednosti na koјima se nekadašnja građanska Srbiјa zasnivala. Da su roјalisti i legalisti pobedili 1945. godine Srbiјa bi postala članica NATO pakta iste one godine kad јe ovaј savez i osnovan. Razlozi su više nego očigledni: kraljevina Srbiјa i njena naslednica Јugoslaviјa bile su konzervativne države, naslonjene na Zapad, orјentisane ka tržišnoј ekonomiјi… danas zvuči neverovatno podatak da je u Srbiji pre 1941. postojalo čak devet fabrika aviona. Neke od njih nastavile su da rade i posle rata i čak je, zahvaljujući starim kadrovima, oboren jedan svetski rekord u brzini letenja. Međutim, socijalistički sistem je neumitno uništavao predratni potencijal. Već od 1960-tih domaći lovci mogli su da služe samo kao glineni golubovi konkurentima iz drugih zemalja. Avio industrija se gasila. Jednu fabriku aviona, “Ikarus“, komunisti su pretvorili u fabriku autobusa, ali se posle ispostavilo kako nisu sposobni da prave ni autobuse.
    ora se početi od 1945. i raditi sve suprotno od onog što se radilo posle te godine. Preduslov je naravno da se najzad sprovede deboljševizacija Srbije.

  12. Очекује се Викторија Нуланд да разреши енигму око паткице.
    Ко ће је дочекати?
    Вероватно ““““независни““““ Добрица?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.