Sa Vučićem nema dijaloga ni budućnosti: Sagovornici Danasa o predsednikovom pozivu na jedinstvo 1EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Nakon petog protesta „Srbija protiv nasilja“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se putem Instagrama zahvalio i onima koji su mu pretili vešanjem, i onima koji ga podržavaju, jer „samo zajedno možemo u budućnost“. Sagovornici Danasa smatraju da predsednik, po običaju, zamenjuje teze, kao i da nema razgovora sa onim koji je najprizemnije vređao građane.

Reditelj Janko Baljak kaže za Danas da ne možemo zajedno u budućnost.

– On mora da ode da bismo imali budućnost. Svi ostali zahtevi protesta će se svesti uskoro na to ako se bude pravio blesav na to što mu se sinoć dešavalo ispred prozora – navodi Baljak.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke, podseća na reči kojima je predsednik nazvao građane.

– Šta Vučić misli o građanima Srbije čuli smo kada ih je nazvao lešinarima, hijenama, ološem… Naravno da ćemo ići u budućnost. Neki koji se bore za slobodu kao dostojanstveni ljudi, a neki kao stanovnici Zabele – kaže Milivojević.

Vladan Slavković iz Lokalnog fronta Kraljevo ukazuje da predsednik jedino zamenom teza može da dođe do nekakve pretnje koja je navodno poslata sa protesta protiv nasilja.

– Zna i on da oni koji ga podržavaju svakog dana sve skuplje koštaju i da taj poziv na jedinstvo nije ništa drugo nego vapaj za povratkom na pređašnje pozicije. To dokazuju njegovi mediji, koji nesmanjenom žestinom napadaju pojedince i sam protest. Između nas i „dijaloga“ stoji previše mrtvih žrtava ovog nesposobnog sistema, kojim on rukovodi da bi bilo ko pristao na bilo šta drugo sem njegove odgovornosti – ističe Slavković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari