Sagovornici Danasa o Savamali: Zašto se ne zna ko je rušio ni posle šest godina? 1Foto: Milorad Đurović

Dan 25. april 2016. je dan kada su „fantomi“ rušili deo grada kao da nije naš, a Beograđane tretirali kao neprijatelje. Uprkos tome što je predsednik Aleksandar Vučić dva meseca nakon rušenja označio vrh tadašnje gradske vlasti kao nalogodavce, javnost ni danas posle šest godina nema zvaničan odgovor ove vlasti ko je i po čijem nalogu porušio pola hercegovačke ulice u Beograd, kažu sagovonici Danasa komentarišući što se ni šest godina posle rušenja ne zna ko je to učinio.

Kako oni navode, jasno je da epiloga neće biti dokle god su nalogodavci na vlasti, budući da je rušenja u Savamali bio uključen vrh tadašnje gradske vlasti, tj. Siniša Mali, a cela operacija izvedena sa blagoslovom vrha Srpske napredne stranke, pa i Aleksandra Vučića.

Vladimir Marković, zakonski zastupnik Transport Peroni doo, za naš list podseća da i uprkos tome što je predsednik Aleksandar Vučić dva meseca nakon rušenja, te sada već davne 2016, označio vrh tadašnje gradske vlasti kao nalogodavce, javnost ni danas posle šest godina nema zvaničan odgovor ove vlasti ko je i po čijem nalogu porušio pola hercegovačke ulice u Beogradu.

– I pored novih saznanja koje javnost saznaje od samih učesnika ovog nezampaćenog kriminala i vandalizma u centru Beograda, tužilaštvo nema nameru da nalogodavce i počinioce privede pravdi. Imajući u vidu težinu ovog počinjenog kriminala, i da je njegovo rasvetljavanje obaveza našeg društva ako želimo da živimo u jednoj uredjenoj i demokratskoj državi, uveren sam da će ako ne pre onda svakako nakon promene ove vlasti tužilaštvo i policija rešiti ne samo slučaj Savamala, već i sve druge slučajeve koji su uznemirili javnost i doveli u pitanje poverenje gradjana u institucije i zakone ove države. Nikada se više ne sme ponoviti slučaj Savamala – navodi on.

Kako najavljuje, nastaviće borbu za istinu i pravdu i lično je ubeđen da će do nje pre ili kasnije doći.

Dobrica Veselinović, iz pokreta Ne davimo Breograd ukazuje na to da je jasno da epiloga neće biti dokle god su nalogodavci na vlasti, budući da je rušenja u Savamali bio uključen vrh tadašnje gradske vlasti, tj. Siniša Mali, a cela operacija izvedena sa blagoslovom vrha Srpske napredne stranke, pa i Aleksandra Vučića.

– Nezavisne institucije u našoj zemlju su zarobljene i pod direktnim uticajem Srpske napredne stranke, pa nažalost kroz primere kakav je rušenje u Savamali možemo videti da ne štite interese građana, već služe zaštiti kriminalaca i tajkuna bliskim režimu. Ono što je važno je da i posle nekoliko godina ne samo pitanje Savamale, već i brojnih drugih afera kao što je Krušik, Jovanjica, pad helikoptera ostaje u žiži javnosti i ja sam siguran da će odgovorni biti privedeni pravdi i da će odgovarati za kriminalizaciju i siromašenje našeg društva – kaže Veselinović.

A Mila Popović, predsednica Gradskog odbora SSP u Beogradu, navodi da je 25. april dan kada su „fantomi“ rušili deo grada kao da nije naš, a Beograđane tretirali kao neprijatelje.

– To ne sme da se ponovi, a imena svih „kompletnih idiota“ se moraju znati i oni moraju da odgovaraju. Na to svaka nova vlast mora da se obaveže. Trenutna vlast je nesposobna ili ne želi da sprovede postupak, uporno šest godina ćute na ovaj jedinstveni slučaj bespravnog rušenja, a takvu vlast Beograđani ne zaslužuju – zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari