Sagovornik Danasa iz Štrpca: Blokada saobraćaja će potrajati, nadamo se da će Božić proteći mirno 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Danijel Vasiljević iz Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ kaže da lokalni Srbi i dalje blokiraju saobraćaj nakon ranjavanja dečaka i mladića srpske nacionalnosti u opštini Štrpce, na Kosovu i Metohiji.

– Srbi u Štrpcu se nadaju da će Albanac koji je ničim izazvan pucao u nedužne Srbe najoštrije biti osuđen. Badnje veče posle ovakvog incidenta jasno je da ne može biti mirno, lokalni Srbi još uvek protestuju i to ce još potrajati. Nadamo se da će narod Božić proslaviti u miru i da se ovakve stvari nikad više neće ponoviti, kaže Vasiljević za Danas.

Napominje da umesto u krugu porodice Badnje veče su dočekali na mestu gde se incident dogodio.
Sagovornik Danasa iz Štrpca: Blokada saobraćaja će potrajati, nadamo se da će Božić proteći mirno 2
foto: Printscreen/Facebook
– Srbi posle običaja kod kuće idu organizovano ispred Crkve i pale badnjak, to je tradicija koja nažalost ove godine nije mogla da se ispoštuje zbog incidenta koji se dogodio i uznemirio narod Sirinićke župe, navodi on.
Kosovska policija privela je osumnjičenog A. K. za ranjavanje S. S. (11) i M. S. (21), koji se nalaze van životne opasnosti.
Oni su ranjeni kada su u društvu još dvojice mladića išli po badnjak, a na njih je pucano iz automobila, koji je u njihovoj blizini prvobitno zastao.
Srbi su, tražeći da se napadač uhvati, blokirali saobraćajnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari