Šajn: Romska partija direktno da učestvuje u pregovorima vlasti i opozicije 1Foto: Logo

Predsednik Romske partije Srđan Šajn zatražio je danas da ta stranka direktno učestvuje u pregovorima vlasti i opozicije sa ciljem da se stvore prihvatljivi izborni uslovi za sve.

Predsednik Romske partije Srđan Šajn zatražio je danas da ta stranka direktno učestvuju u pregovorima vlaste i opozicije sa ciljem da se stvore prihvatljivi izborni uslovi za sve.

„Romska partija traži da direktno učestvuje u predstojećim pregovorima o izbornim uslovima između vlasti i opozicije“, rekao je Šajn i dodao da ta stranka ne može da prihvati zajedničkog kandidata pregovarača opozicije a da se radi o osobi koja ne želi da razgovara sa Romskom partijom.

On je naveo da Bojan Pajtić prvo mora javno da se izvine za „krađu mandata Romskoj partiji na izborima kada je prvi put bio izabran za premijera Vojvodine“.

Šajn je naveo da su tada Dušan Petrović i Bojan Pajtić mimo koalicionog dogovora, na svoju ruku, izbrisali sa poslaničke liste kandidata Romske patije iako je po koalicionom sporazumu Romska partija trebalo da ima poslanika u Skupštini, kao i da je pod rukovodstvom Pajtića ugašen list na romskom jeziku.

Prema njegovim rečima, Romska partija nije sigurna da će bilo ko sem njih vrlo jasno da ukaže na sve vrste diskriminacije u izbornom postupku, kao i na sve vrste političkog progona koji se u kontinuitetu dešavaju skoro deceniju i po u novijoj demokratije Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari