Sanda Rašković Ivić: Razgovori sa Vučićem su farsa 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da deo opozicije koji organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“ neće izaći na vanredne izbore ako se pre toga ne ispune svi zahtevi protesta.

To su minimalni zahtevi, ali za Aleksandra Vučića zahtev za smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije je opasna stvar, jer to otvara put ka slobodi medija. On je bio ministar informisanja i zna kolika je važnost medija i zbog toga ne želi da ih prepusti, rekla je Rašković Ivić televiziji Insajder.

Na pitanje da li će se opozicija odazvati Vučićevom pozivu na razgovore, ona je odgovorila da neće, „jer bi to bila farsa“.

„On nam unapred kaže da nećemo ništa dobiti i onda nas zove da razgovaramo o rešavanju krize u društvu, a nije kadar da dozvoli da se ispune četiri zahteva koje su građani tražili, a opozicija formulisala“, istakla je ona.

Na pitanje da li misli da će neko drugi iz opozicije otići na razgovore kod Vučića, Rašković Ivić je rekla da neće „niko ko ima imalo časti i ko razmišlja da ostane u političkom životu Srbije kao autonomna stranka“.

Prema njenim rečima, ono što Vučić sada radi je formiranje jednopartijskog sistema, jer Narodni pokret za Srbiju koji stvara liči na to.

Rašković Ivić je istakla da će Vučić teško dati Gašića, zato što spada u prvi prsten njemu lojalnih ljudi, i ocenila da će radije će dati premijerku Anu Brnabić.

Govoreći o ponuđenoj ostavci Brnabić, Rašković Ivić je rekla da to treba da bude uvod u nove izbore i dodala da će ih Vučić raspisati ako bude stajao dobro u istraživanjima javnog mnjenja, a neće ako ne bude stajao dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari