"Šapić bi da deli beogradskoj deci pare, a ne misli na svu ostalu decu Srbije": Reagovanje Lige socijaldemokrata 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Liga socijaldemokrata Vojvodine kritikovala je danas kao izrazito diskriminatorsku najavu beogradskog gradonačelnika da će sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, do novembra dobiti po 6.000 dinara.

Oni su, u svom reagovanju, upitali Šapića i njegove SNS partijske drugove na vlasti kako ih nije sramota da izdvajaju i privileguju jednu grupu dece u odnosu nadruge

„Dodatni apsurd ove manipulatorske i diskriminatorske najave podele novca Beogradu je što su novac, koji bi da dele svojim sugrađanima, Šapić i drugari uzeli iz budžetske rezerve, koju pune građani cele Srbije“, navode u LSV.

Ukazuju da je budžet Beograda za 2022. duplo veći od budžeta cele Vojvodine i iznosi 160 milijardi dinara, dok je vojvođanski 88 milijardi.

„Ali i to im nije bilo dosta nego su dobili najviše iz budžetske rezerve  U avgustu je objavljeno da je Beograd prošle godine dobio ubedljivo najviše novca od svih gradova u Srbiji. Naime, Grad Beograd je u toku 2021. godine dobio ukupno 3,3 milijarde dinara ili 28 miliona evra od Ministarstva finansija. Najviše novca, 3,2 milijarde dinara, Beogradu je dodeljeno iz tekuće budžetske rezerve. Tako se ispostavlja, po ovoj računici i Šapićevim najavama, da su građani Vojvodine duplo manje vredni od građana Beograda, a da im deca ništa ne vrede“, saopštili su iz LSV.

Oni su upitali kada dolaze na red naša deca, deca iz Vojvodine, Šumadije, Istočne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari