Dobrica Veselinović: Šapić je nervozan, preti građanima sukobima na ulicama 1foto: L. S.

Najoštrije osuđujemo pretnje građanima, nasiljem i sukobima na ulicama, koje priziva Aleksandar Šapić ukoliko SNS izgubi vlast. Ni pritisci na birače, kupovina glasova, zloupotreba medija, dovoženje birača, menjanje biračkog spiska, pa na kraju i kupovina odbornika nisu bili dovoljni SNS-u da formira većinu, a sada Šapić preti nasiljem – saopštio je Zeleno-levi front, prenoseći izjavu Dobrice Veselinovića.

Neodgovornost, prezir prema institucijama, nepoštovanje i ruganje građanima su uvek bili manir Aleksandra Šapića, dodaje se.

– U najnovijoj izjavi Šapić odlazi korak dalje i umesto priznavanja realnosti o krađi izbora, o kojoj govore građani, opozicija, stručne organizacije i Evropski parlament, on pokušava da po svaku cenu ostane na vlasti, javno preteći sukobima na ulicama kada SNS bude izgubio vlast – navodi se u saopštenju ZLF.

Dobrica Veselinović je istakao da nijedan odgovoran političar, a pritom i bivši gradonačelnik, „u ovoj zemlji se ne bi igrao sa ovakvim izjavama“.

– Šapić ne sme da se pojavi u Skupštini, jer zna koliko je pokrao Beograđane da bi obezbedio još jedan mandat. SNS se najviše plaši da njihova krađa izbora neće proći, i zbog toga se ponovo igraju rata. To su već viđene metode stranke koja je ratom izbegavala odgovornost i uništavala živote građana. Otimanje i krađu naše budućnosti nećemo dozvoliti“, kaže Dobrica Veselinović, član Privremenog organa grada Beograda – zaključio je Dobrica Veselinović.

Podsetimo, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić tvrdi da nije bilo izborne krađe, i da opozicija stvara atmosferu u kojoj više niko neće priznati rezultate nijednih izbora.

„Više nikad nijedni izbori – niko ih neće priznati. Sutra mi nećemo da iz priznamo, ići ćemo da se bijemo po ulici. Ako nas neko takne reći ćemo to nije demokratija“, rekao je Šapić u četvrtak, tokom gostovanja na televiziji Hepi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari