Šapić: Na proleće će početi izgradnja pešačkog mosta od Novog Beograda do Ade Ciganlije 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Kandidat za gradonačelnika liste „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“ Aleksandar Šapić izjavio je danas da će izgradnja pešačko-biciklističkog mosta, koji će spojiti Novi Beograd od Bloka 70 do Ade Ciganlije, početi na proleće naredne godine, te da će za taj posao biti potrebno oko 12 meseci.

Kako je saopšteno iz Srpske napredne stranke (SNS) Šapić, koji je i predsednik Privremenog organa Grada Beograda, je rekao da je pre nekoliko dana potpisan moprotokol o finansiranju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, a da je vrednost projekta „između 15 i 17 miliona evra“.

„Pešačko biciklistički most povezaće Novi Beograd sa Adom Ciganlijom i omogućiće svim građanima ovog dela grada, ali i drugima, da peške ili biciklom pređu na biser grada sa druge strane“, istakao je Šapić.

Naveo je da u narednom periodu preostaje nam da se reši „pitanje 400, 500 porodica koježive na tom prostoru“.

„Ne želimo da oni ostanu bez krova nad glavom, tako da ćemo pokušati svima da pomognemo, ali i oni moraju da budu svesni da tamo žive bez ikakvog prava jer je Ada Ciganlija zaštićena zona. Кako to budemo rešavali paralelno ćemo završavati i projekat zoo vrta. U poduhvatu premeštanja zoološkog vrta nemamo iskustva, ali ćemo angažovati ljude iz Evrope i sveta koji u tome imaju iskustva“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari