Šapić: Socijalne mere daju rezultate 1foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da niz mera socijalne politike koje su gradske vlasti uvele sa ciljem da olakšaju građanima svakodnevni život i u koje, kako je dodao, mnogi nisu verovali, već daju rezultate, prenosi Beoinfo.

„Prošlo je evo godinu dana i poverenje građana se vraća, jer su sa istim budžetom, ali sa racionalizacijom i novim prioritetima, donete hrabre odluke“, rekao je Šapić.

On je na TV Hepi istakao da je određenu socijalnu politiku sprovodio 10 punih godina u Novom Beogradu.

„Ne mogu da pređem na nivo grada i da se ponašam drugačije, jer mislim da je socijalna politika izuzetno važna. U Novom Beogradu sam pokušavao da sprovedem stvari koje će obuhvatiti što veći broj ljudi, počev od besplatnih pozorišnih predstava, izleta, besplatnih školica sporta, glume, slikanja, pa sve do besplatnih bazena u toku leta“, rekao je Šapić.

On je podsetio da je još prošle godine u decembru najavio da će doneti odluku da svi vrtići postanu besplatni, to jest da roditelji ne treba više da plaćaju ni onih 5.600 dinara, kao i da svakog septembra Beograđani dobiju od svog grada besplatne udžbenike.

„To skoro niko suštinski nije podržao već su rekli da je to nemoguće, da je to jeftina propaganda, dok je dobar deo ljudi rekao da za to nema para. Ima para za sve, samo je pitanje racionalizacije i prioriteta. I evo danas, nakon godinu dana, svi đaci su dobili besplatne udžbenike, uveli smo besplatne vrtiće, čak smo povećali subvenciju za privatne vrtiće na 33.000 dinara od 1. decembra“, rekao je između ostalog Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari