Saša Janković: Od 93 osnivača otišlo ih je troje

*Krajnji ishod bavljenja politikom "profesionalaca" je vlast Aleksandra Vučića i napredne stranke sa efektom uragana po srpsku državu i društvo
Lider Pokreta slobodnih građana za Danas povodom odlaska Ivoševića i Teodorovića iz PSG

Ostavite komentar


  1. Mozete ga voleti,mrziti ili biti ravnodusni ali da je drugaciji od nama poznatih politicara mora te se sloziti.
    eni je to dovoljno ne samo sto visim na prozoru tog voza nego sto i ako ne ispadnem zavrsicemo u provaliji.

  2. Nadam se da će ovaj pokret prerasti u partiju kakva treba (a treba) Srbiji. Poštenje i doslednost, iskrenost i ljudskost je za sada svet iz mašte među političarima (a i šire) Srbije i regiona (spominjem region jer se pogubni i kriminalni uticaji šire celim regionom sistemom spojenih sudova). Ako PSG uspe (a nadam se da hoće) eto prilike da postanemo slobodni (građanke i građani) prvi put u svojoj istoriji. Ali, to ne znači da će mo se tada raspištoljiti po lovorikama i "ubirati" dobrobiti koliko nam treba, to znači da nam tek sleduje moralna izgradnja i postavljanje budućnosti na prave noge.

  3. Ni Ivošević ni Teodorović nisu budućnost Srbije, niti snaga bilo koje orgnizacije. Nisu oni uzalud penzioneri.. Svojim postupcima su pokazali svoju, a ne nezrelost Pokreta. Samo tri dana nakon ulaska u Pokret Teodorović ga je napustio, Par dana se zadržao u prethodnoj političkoj organizaciji, Lutanja u karijeri, politici, privatnom životu su ipak tema za stručnjake. Srbiji treba politički, profesionalno i porodično stabilan čovek. A to definitivno jeste Saša Janković. Samo napred. Podrška Pokretu slobodnih građana!

  4. Nije otislo TROJE, kako kaze Sasa Jankovic. vec su otisli Duda Ivkovic, Dusan Teodorovic i Zoran Ivosevic

  5. Teodorovič i Ivošević su svojim postupcima potvrdili snagu Pokreta slobodnih građana. Svi posptovanje za njihov rad, ali oni su ipak penzioneri, a njihovo ponašanje odraz nezrelosti koja je karatkeristična za ljude u godinama. Teodorovič je nakon tri dana, a Ivoševič nakon tri meseca rekao ““vrati mi moje krpice““. Prvi lako iskočio iz prethodne organizacij, a drugi sedi na ivici od dve stolice (nije član DS ali je u Političkom savetu, neće da bude u PSG, ali će glasati za njega, a usput će ostati veran Saši Jankoviću, ali ne i članovima osnivačima koji nisu bez kritikog osvrta prihvatili njeogve stavoeve).

  6. Otisli, pa otisli. U cemu je problem ? Vucica su napustilii i Stamatovic i Velimir Ilic i Mirkovic i Radulovic Sasa i ima jos na spisku. Nisam video da je zbog toga bilo toliko "uzbudjavanja". Sta je toliko atraktivno osim neskrivene intencije prikazivanja opozicionih lidera u negativnom smislu ?

  7. "Strpljenje i vreme dudov list pretvara u svilu" kaže kineska poslovica. Neobično je sve što je normalno. Izgubili smo kriterj o pojmu normalno. Vekovima se nesvesno srozavamo. Ako Janković i ne uspe, bar je pokazao doslednost koja nam nedostaje. Njegov neuspeh leži, pre svega, zato što je minimalno zastupljen u medijima. Ljudi koji čitaju i gledaju tabloide imaju pogrešnu predstavu o njemu, negativnu, jer je tako predstavljen. Slično je bilo i sa Đinđićem, tek kasnije se citirao i videlo kolilo vredi. Nama je svojstven prostakluk i od njega ćemo teško pobeći.

  8. Alo ajd sto delujes pospano ali druze pa ti se ne mrdas kao da te nema od izbora do danas. Mislim dok predjes svoju sobu vec bude podne a ti si najperspektivnija opcija ovom ludilu u koje smo sa ovim snszlom upali

  9. Otišla su dvojica koji spadaju u elitu Srbije i to zto što je pokret polumrtav od samog starta. Više se brine o organizaciji i funkcijama, nego o akcijama koje bi narodu dale bar malo nade u ovoj kugi i koleri koje su nas zahvatile. Jedino se a priori podrazumevalo ko će biti prvi među prvima. Bio sam svim srcem za Jankovića na predsedničkim izborima, no sve mi više liči na "jednog od…" To me jako rastužuje, jer živimo najgore dane koje pamtim. Zato se nadam nekom drugom, ambicioznijem rešenju koje bi okupilo narod, ni jedan od Saša niti Vuk nemaju kapacitet za to, očigledno, ponavljam nažalost.

  10. @Koji si ti lik Bora Propagandna masinerija ocigledno pravi rezultate.Ako niste zadovoljni stanjem i plasite se obezvredjivanjem vaseg glasa jedina solucija je podrska politicaru kojeg se vlast najvise plasi.E kad bi to svi nezadovoljnici uradili gde bi nam bio kraj.

  11. Svaki umni covek je vazan ,
    to nisu brojevi ,tako da je trebalo sve uciniti da ne odu.Ako je tacno da su bucno negodovali neki clanovi pokreta kad je govorio g_din Ivosevic trebalo je da S.Jankovic podseti svoje netolerantne clanove na onu Volterovu:"Ne slazem se sa vama ali dok je daha u meni boricu se za vase pravo da govorite"Ako bi i posle toga g_din Ivosevic ili neko drugo napustio pokret to bi onda mnogo vise govorilo o njima nego o pokretu.

  12. sasa jankovic je jos jedan nacionalista vise na politickoj sceni. ne vidim sta on to novo donosi a da nije vec vidjeno i hiljadu puta prežvakano. kvazinada opozicije koji je zakucao poslednji ekser u sanduk građanske opcije u srba. na političkoj sceni više ne postoji nijedna politička opcija koja se može nazvati liberalno-građanskom, ukoliko tu ne računamo minorne i iskompromitovane stranke poput LDP-a i LSV-a

  13. Poštovani građani i građanke, krasi me profesionalizam u struci kojom se bavim, a za politiku sam amaterka, bez iskustva, osim onog da idem da glasam za pogrešne ljude. Sada kažem da budemo drugačiji, da glasamo za neke sasvim druge, za drugačije ljude, a ne za političare dosadašnjeg profila. Ustvari ne želim više da glasam za istu parazitsku klasu profiterskih istomišljenika. To je ustvari jedna brojem političarska partija. Politika u Srbiji ne postoji, postoji politički biznis da bez obrazovanja i dana provedenog na poslu od 7 do 3 , amateri upravljaju javnim dobrima, da i poslednji članić partije dobije neko savetničko mesto generalnog direktora. Vreme je da se vlast reorganizuje tako da profesionalce u politici, kao i amatere u poslovanju firmi, zamene amateri u politici tj. profesionalci u poslovanju.

Ostavite komentar


Politika

"Dogovoreno mora se i primeniti": Sagovornici Danasa o ponovnom ažuriranju Poglavlja 35 koje se odnosi na KiM 10

„Dogovoreno mora se i primeniti“: Sagovornici Danasa o ponovnom ažuriranju Poglavlja 35 koje se odnosi na KiM

"Usvajanje ažurirane pozicije za Poglavlje 35 od strane ambasadora država članica EU, samo je još jedna potvrda da se i danas poštuje staro pravilo Rimskog prava - Pacta sunt servanta, ili ugovori se moraju poštovati. Ono što je dogovoreno mora se i primeniti" ocenjuje za Danas Branka Latinović, bivša ambasadorka i potpredsednica Foruma za međunarodne odnose.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.