Savo ManojlovicFoto: FoNet/ Milica Vučković

Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović saopštio je danas da je do sada 61 narodni poslanik podržao narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je svojim potpisom podržalo preko 38.000 građana.

Manojlović podseća da su građani koji su skupljali potpise za narodnu inicijativu u proteklom periodu kontaktirali narodne poslanika postavljavši im pitanje da li će podržati Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koja će se uskoro naći na dnevnom redu Narodne skupštine.

„Za sada je 61 narodni poslanik podržao narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i razgovarao sa građanima, što je značajan napredak u odnosu na 11 poslanika koliki je broj bio u početku ovog procesa“ saopštio je Manojlović.

On je istakao da je tokom ovog procesa postalo krajnje očigledno da je poslanicima vladajuće većine zabranjeno da imaju mišljenje o pitanju iskopavanja litijuma.

„Ono malo poslanika vladajuće većine koji su se javili građanima u neformalnom razgovoru reklo je da su lično protiv iskopavanja litijuma, ali da ne smeju mimo stava stranke. Figurativno narodne poslanike stranka je otela od naroda“ istakao je Manojlović i dodao da izjava ministarke Đedović o pozivu na dijalog za iskopavanje litijuma deluje nesikreno.

„Ministarka Đedović i sama izjavljuje da je svesna štetnosti iskopavanja litijuma, ali želi da razgovora sa svima. Za to vreme poslanicima vlasti je zabranjeno da razgovaraju sa građanima, na televizijama sa nacionalnim frekvencijama najeskstremniji članovi SNS građane koji su protestovali nazivaju idiotima, a među ljudima koji su protestovali je bilo i dosta njihovih članova. Na sve to RTS i dalje ne sme da zakaže debatu o samoj narodnoj inicijativi“ rekao je Manojlović.

Manojlović je mišljenja da će ministarka Đedović biti suzdržana kada je reč o iskopavanju litijuma, a da će tabloidi biti ti koji će vršiti pritisak.

„Deluje da će ministarka Đedović biti suzdržana i kulturna kada je tema iskopavanja litijuma u pitanju, dok će tabloidi i predstavnici režima razapanjiti sve one koji drugačije misle, iako je sama vlast garantovala da je projekat završen. Predstavnici SNS-a koji traže da se promeni odluka o Rio Tintu suštinski kažu da žele korumpiranog i prevrtljivog šefa države koji odluke menja stalno pokušavajući da prevari narod“ zaključio je Manojlović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari