Savo Manojlović direktoru fondacije Konrad Adenauer: Ono što ne možete da radite u svojoj, nećete raditi ni u našoj zemlji 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović saopštio je danas da je od strane organizatora seminara „Dani javne politike“ obavešten da je njegovo predavanje koje je ove subote trebalo da održi studentima na Fakultetu Političkh Nauka u Beogradu, otkazano na zahtev fondacije „Konrad Adenauer“, odnosno njenog direktora u Beogradu, Jakova Devčića.

Kako je saopštio Manojlović, njegovo predavanje je zabranjeno iz razloga dobrih odnosa direktora Fondacije „Konrad Adenauer“ sa vladajućom strankom i kako se oni ne bi narušavali.

„Dok su me mediji „čerečili“ što sam bio stipendista ove Fondacije daleke 2008-2009 godine nije mi smetalo što su se predstavnici Fondacije „Konrad Adenauer“ sastajali sa vladajućim režimom čiji su me tabloidi napadali. Razumevao sam situaciju da je potpuno u redu da se sastaju sa kim žele, svako bira društvo koje želi. Međutim smatram vrlo problematičnim da bilo kome u bilo kojoj zemlji, a pogotovu nama u našoj zemlji, bilo ko a pogotovo stranci, određuju ko će da govori“ saopštio je Manojlović i uputio poruku direktoru beogradske kancelarije fondacije „Konrad Adenauer“:

„Gospodine Devčiću, to što ste uradili, to nije Nemačka Konrada Adenauera, to je jedna druga Nemačka. Ono što ne možete da radite u svojoj zemlji, nećete raditi ni u našoj zemlji“ – poručio je Manojlović.

On se zahvalio, kako je rekao „na viteškom činu“, jednom od organizatora seminara „Dani javne politike“ na Fakultetu Političkih Nauka, politikologu Bobanu Stojanoviću, koji mu je preneo ovu informaciju i koji se povukao sa mesta organizatora pomenutog seminara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari