Savo Manojlović pozvao na protest u četvrtak u 19 sati ispred Predsedništva 1foto (BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIIĆ/DS)

Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-promeni pozvao je na svom Tviter nalogu na protest u četvrtak u 19 sati ispred zgrade Predsedništva jer narodna inicijativa nije verifikovana.

On je napisao da su predstavnici inicijative Kreni-promeni napadnuti danas ispred Skupštine Srbije a da se policija nije pojavila iako joj je konferencija za novinare najavljena.

Na snimku koji je okačio se čuju povici „izdajnici, izdajnici“.

Manojlović je sinoć najavio da će danas Kreni-promeni zatražiti u Narodnoj skupštini hitnu verifikaciju narodne inicijative kako bi otpočeli sa skupljanjem potpisa za zabranu iskopavanja litijuma i bora i kako bi Skupština o tome mogla da odluči.

„U suprotnom u četvrtak 20. januara počinjemo novu seriju protesta“, naveo je Manojlović u sinoćnjem saopštenju.

„Ako predstavnicima vlasti nije dovoljna elektronska peticija od skoro 300.000 potpisa, tražimo da nam se omogući mehanizam narodne inicijative gde ćemo sakupiti 30.000 potpisa za predlog zakona o kojem Skupština mora da se izjasni“, naveo je Manojlović u saopštenju.

On je podsetio da od Vlade i Skupštine traže da do 20. januara ukinu Prostorni plan “Jadar” i zakonom uvedu moratorijum na litijum i bor, a ukoliko to ne žele, insistiraju da putem narodne inicijative organizacija Kreni -promeni predloži zakon.

„Ako ni to ne žele, smatraćemo da krše naša građanska prava i u četvrtak 20. januara počinjemo novu seriju protesta“, najavio je Manojlović.

Nešto raniej danas Manojlović na na Tviteru napisao da ga je upravo zvao novinar „Fajnenšl tajmsa“ iz Londona, te da je informacija iz Rio Tinta da je njihov projekat stopiran na godinu dana.

„Stopiranje od godinu dana je spuštanje teme dok ne prođu izbori. Insistiramo da se pored ukidanja prostornog plana uvede moratorijum na 20 godina“, napisao je Manojlović na Tviteru.

On je okačio i link vesti u kojoj je izjava premijerke Ana Brnabić koja je jutros rekla da Rio Tinto za nekoliko nedelja neće biti u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari