Savo Manojlović: Pre četiri godine u TV rijaliti ušao naoružan čovek 1Medija centar

Od kad su se dogodile dve velike tragedije u “Ribnikaru” i Mladenovcu predstavnici vlasti ulažu ogromne napore da odbrane rijaliti programe, izjavio je danas Savo Manojlović iz pokreta Kreni- Promeni i poručio da je neophodno potpuno ukinuti programske sadržaje u kojima se promoviše nasilje.

On je na konferenciji za novinare, rekao da niko nije toliko neodgovoran da tragedije direktno povezuje sa rijaliti programima, ali da se nikako ne sme zapostaviti njihov uticaj na promociju nasilja u javnom prostoru.

Manojlović je istakao da je pre četiri godine u rijalitiju na Hepi televiziji dogodio incident u kome je jedan od učesnika ušao u program sa pištoljem i da je taj slučaj zataškan, odnosno da javnost nikad nije saznala o tome da li se radilo o pravom oružju.

Povodom tog slučaja smo podneli prijavu REM i dobili smo odgovor da oni ne mogu da donesu odluku o prekidu programa na osnovu snimka sa koji su im dostavili, naglasio je Manojlović.

On je dodao kako se na tom primerima jasno vidi odnos regulatornih tela prema programima koji promovišu nasilje.

Od 2014. godine do danas iz ovog pokreta je podneto 112 prijava regulatornom telu za elektronske medije, Narodnoj skupštini, ministru kulture i nikad nije stigla adekvatna reakcija i sankcije za emitere rijaliti programa koji promovišu nasilje, naglasio je Manojlović.

On je dodao da su retke reakcije na ekstremne situacije u zim programima „bile mlake i nedovoljne da bi ih bilo ko ozbiljno shvatio“.

Upravo zato je neophodno potpuno ukinuti nasilničke rijaliti programe, zaključio je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari