Savo Manojlović apeluje na porodice uhapšenih na protestu da se upute u Palatu pravde sa advokatima 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Pokret Kreni – Promeni objavio je poziv da se porodice uhapšenih na protestu ispred Starog dvora sa advokatima hitno upute u Palatu pravde, navodi se u saopštenju.

Direktor kampanje pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović naveo je da ovaj pokret sinoć počeo da dobija pozive porodica uhapšenih koji ne znaju šta se dešava sa članovima njihove porodice

“Nakon hapšenja oni mogu biti zadržani 48 sati do kada se mora odlučiti u njihovom pritvoru. Vrlo često se takvim licima podmetnu advokati po službenoj dužnosti. Čast izuzecima, ali često se dešava da takvi advokati rade u dosluhu sa policijom i ne zastupaju interese klijenata. Lica su uhapšena prekjuče i do danas moraju biti saslušana“, rekao je Manojlović.

On je poručio porodicama da se hitno upute u Palatu pravde sa advokatima kako bi članovi njihove porodice imali branioce u kome imaju poverenje.

„Ukoliko ste kontaktirali advokate opozicije možete se uputiti i sa njima, a možete javiti i Kreni – Promeni imamo advokate koje ćemo poslati“, dodao je Manojlović.

Ovaj pravnik naveo je da je Kreni-Promeni svojim članovima dao jasno uputstvo da na protestu uvek uz sebe imaju broj advokata, te da je poželjno da ga ispišu na ruci u slučaju da im oduzmu telefon ili ostanu bez baterije na njemu. Napomenuo je i da proteste ne organizuju.

Na protestu ispred Skupštine grada Beograda, kada je deo građana nasilno želeo da uđe u zdanje Starog dvora koji je iznutra obezbeđivala policija, procesuirano je, po informacijama iz MUP-a, 38 građana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari