Savo Manojlović: „Vučić javni servis tretira kao javnu kuću“ 1foto FoNet/Medija centar

Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović proučio je večeras u Dnevniku Nove TV da ni levica i desnica nakon izbora neće moći samostalno da formiraju vlast ni u Beogradu, ni na nivou Republike te da će to u najboljem slučaju to morati da učine kako bi spasili Srbiju od vlasti SNS.

„Pozivamo i sve građane da izađu na izbore i glasaju protiv ove vlasti. Mi smo već istakli da Srbija ima dva najveća problema: prvi se zove režim srpske napredne stranke, drugi se zove režim srpske napredne stranke, i kada budemo rešili ova dva najveća problema moći ćemo da razgovaramo o drugim stvarima“ poručio je Manojlović.

On je izjavio da će „Kreni-Promeni“ najkasnije naredne nedelje izaći sa javnim pozivom za kontrolore.

„Kreni-Promeni želi da pomogne opozicionim strankama ali i državi, jer u interesu države je da ima regularne izborne procese. Pozivamo građane da se prijave i budu kontrolori na ovim izborima. Kreni-Promeni će organizovati obuku, do kraja nedelje bi trebalo da završimo konsultativne sastanke sa predstavnicima opozicionih pokreta. Želimo da pozovemo građane da se prijave, izaberu neku od izbornih listi opozicije i na taj način ih tako obučene pošaljemo da ispred izbornih lista opozicije štite izbornu volju“ istakao je Manojlović.

„Ovaj režim je apsolutno uništio i evropske vrednosti i nacionalne interese i određena socijalna prava. O kakvim socijalnim pravima mi možemo da pričamo kada nemate novca u budžetu za besplatne udžbenike, nemate za radnike pošte koji rade za 66.000, ali zato narodna poslanica Draginja Vlk piše bojanku, koje su njene kvalifikacije za bojanku“ upitao je Manojlović. On podseća da je Kreni-Promeni već izašao sa informaciom i da ponovo postavljaju pitanje „odakle ta bojanka, da li je platilo ministarstvo, da li su plaćale škole ili su plaćala deca iz svog džepa“ upitao je Manojlović.

„O kakvim evropskim vrednostima možemo govoriti kada po nalogu SNS šalju ljude iz javnih preduzeća da maltretiraju poljoprivrednike zato što koriste ustavno pravo da protestuju? Isto je i sa nacionalnim interesima. Ova vlast je izvela na streljanje mladiće u Banjskoj, a onda su se njeni predstavnici vratili u svoje vile na Dedinju“ naglasio je Manojlović.

On kao jedino logično rešenje trenutne situacije navodi prioritet da se Srbija prvo reši SNS koja je okupirala ovu državu.

„Rešenje za to je terenski rad. Vlast neće dozvoliti slobodu medija. Nemaju svi šansu da u dovoljnoj meri govore na javnom servisu, ne možemo da govorimo o slobodi medija gde recimo predsednik Republike na javnom servisu donosi tablu. Ja kod vas ovde nisam mogao da donesem tablu zato što ste prosto normalni. Dakle ne može čovek da unosi pomagala u Javni servis, može čovek da unosi pomagala kako bi nadomestio određene nedostatke u javnu kuću, ali u Javni servis to ne može da radi“ poručio je Manojlović.

On ističe da aktuelna vlast ne sme da pisne stranim ambasadorima, a svojim biračima predstavljaju nešto totalno suprotno.

„Neprimereno je ovakvo ćutanje kada vam Francuska i Nemačka ambasada sklanjaju spomenik borcima iz Prvog svetskog rata, neprimereno je da ruski abasador komentariše proteste u Srbiji, neprimereno je da predsednik Republike kaže da kineski investitori ovde dolaze zato što ovde ne moraju da poštuju ekonomske standarde a moraju u evropskoj uniji, neprimereno je da se evropska unija zalaže za ekološki štetno iskopavanje litijuma u Srbiji uprkos zvaničnoj odluci Vlade Republike Srbije“ zaključio je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari