SD: Pismo javnosti odbornika opozicije 1

Odbornički klubovi DSS-Srpski pokret Dveri, Dosta je bilo i Za pravedno Smederevo – DS, ZzS, Volja naroda osudili su večeras u otvorenom pismu ponašanje predstavnika vladajuće stranke prema odbornicima opozicije i novinarima na poslednjem skupštinskom zasedanju.

U otvorenom pismu se kaže da „sednice Skupštine grada Smedereva, nažalost, kao da su prešle granicu društveno prihvatljive komunikacije na javnoj sceni“, ocenjujući da odgovornost za takvo stanje snosi vladajuća koalicija na čelu sa gradonačelnicom Jasnom Avramović.

Oni navode da posle svakog istupa opozicionih odbornika, gradonačelnica izlazi na govornicu, bez ikakve želje da konstruktivno polemiše sa malobrojnim odbornicima opozicije u Gradskoj skupštini, vređa, napada ličnost govornika, etiketira, iznosi neistine o njihovom radu i institucijama u kojima rade, naziva ih čovekomrscima i ljudomrscima.

Odbornićki klubovi pojašnjavaju da svaku kritiku ona doživljava lično, kao atak na sebe, nezahvalnost opozicije za sve ono što čini za grad i njegove stanovnike.

„Uverena u svoju plemenitu misiju prevaspitavanja, ona ističe kako je ‘sredila’ svoje odbornike, pa će tako isto da ‘sredi’ i opozicione.“

Odbornici smatraju da „ovakvo kontroverzno ponašanje najodgovornijeg čoveka grada u potpunosti odudara od proklamovanih i usvojenih društvenih i evropskih vrednosti u političkom životu i unosi haos u skupštinski život našeg grada.“

„Verujemo da građani koji su dali poverenje skupštinskoj većini nisu glasali da se vlast tako bahato ponaša prema odbornicima drugih političkih grupacija, koji su takođe dobili poverenje na izborima da demokratski učestvuju u radu“, kaže se u otvorenom pismu.

Odbornički klubovi naglašavaju „zbog potpunog medijskog mraka koji u Smederevu vlada, građani nemaju ni najosnovnije informacije o onome što se u Skuštini i gradu zbiva“.

„Poslednje zasedanje je stavilo u centar kritika i uvreda upravo novinare. koji nastoje da istinito i blagovremeno izveštavaju građane u Smederevu i Srbiji o dešavanjima u gradu, a ne po diktatu gradonačelnice“, navodi se u pismu.

Odbornici opozicije oštro osuđuju „ovakvo ponašanje prema novinarima, koje pokazuje da je bahata vlast, na čelu sa gradonačelnicom, spremna da ide do kraja u gašenju javne reči, sloboda govora i mišljenja u Smederevu“.

„Grad koji se ponosi svojom tradicijom i kulturom, ne zaslužuje da ima ovakvu vlast“, naveli su odbornici opozicije Skupštine Smedereva u otvorenom pismu, zaključujući da „nikada nije bila gora situacija na javnoj i političkoj sceni od ove danas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari