SDA Sandžaka: SDP i SNS kontrolisanim tenzijama izazivaju nesigurnost kod građana Sandžaka 1foto FoNet/SDA Sandžaka

SDA Sandžaka u današnjem saopštenju optužila je koaliciju Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS da ”godinama preko državnih službi i medija kontrolisanim tenzijama i doziranim frustracijama izazivaju osećanje nesigurnosti i osećanje besperspektivnosti kod građana Sandžaka”.

Partija Sulejmana Ugljanina, u obraćanju javnosti, podseća da godinama navijačke grupe iz Beograda, na novopazarskom stadionu, veličaju ratne zloćince, da se pred njihov dolatak, uz pratnju specijalnih policijskih snaga, satima blokiraju ulice u ovom gradu, ali i da se od 2018.godine, ulice blokiraju pod izgovorom da se proslavlja pravoslavni Božić, uz vatromet i šovinističke pretnje bošnjačkom narodu.

Ova partija ocenjuje das u “isti organizatori, kao odgovor na provokaciju u toku božićbe proslave, organizovali kolonu kamiona i drugih vozila, 9. aprila naveče, nakon završetka ramazanskog posta. Sve ove provokativne i konfliktne aktivnosti su štetne, opasne i nisu deo tradicije u ovom kraju”.

SDA Sandžaka je očekivala od, svog najvećeg političkog oponenta, SDP da sa svog kongresa uputi pozitivnije poruke za Bošnjake, ali niko od njihovih zvaničnika nije se “distancirao od takve militantne politike na štetu Bošnjaka, koju godinama void režimska koalicija u Novom Pazaru, po diktatu iz Beograda”.

Ova partija poziva sve građane da čuvaju međunacionalnu i versku toleranciju i tradicionalne vrednosti u ovom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari