SDS: Dačić optužuje sam sebe 1Boris Tadić Foto: Fonet/Božidar Petrović

Socijaldemokratska stranka je saopštila da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić neistinama o tome kako je Demokratska stranka zataškavala istragu o smrti Ranka Panića pokušava da skrene pažnju sa očigledno protivustavne državne politike u vezi sa Kosovom.

Optuživanjem tadašnje Demokratske stranke i kabineta bivšeg predsednika Borisa Tadića, on takođe pokušava da skrene pažnju sa činjenice da za taj tragični događaj mogu biti odgovorni isključivo on, kao tadašnji ministar policije, i Milorad Veljović, kao tadašnji direktor policije, navodi SDS. Kako se dodaje, u pokušaju da neistinama zamagli činjenicu da je istraga utvrdila da je Panić preminuo od posledica prekomerne upotrebe sile policije na protestu koji je organizovao Aleksandar Vučić, Dačić apsurdno optužuje Demokratsku stranku i bivšeg predsednika, koji niti su upravljali policijom, niti su organizovali taj događaj.

Na taj način Dačić je jedino uspeo da optuži sam sebe da je kao ministar bio neodgovoran, nesposoban i nekompetentan, ocenila je SDS. U saopštenju se ukazuje da u vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića stranka koju je on tada vodio nije izdavala naloge ni ministru policije, ni direktoru policije, niti bilo kom drugom ministarstvu. SDS navodi i da Savet za nacionalnu bezbednost, na čijem čelu je bio Tadić, nije blokirao istragu o smrti Panića, niti je imao ijedan razlog da to čini.

Podsećamo da je i sam Dačić izjavio da je jedino direktor policije mogao da izda nalog za organizovanje tog događaja, kao i da je Vučić tada na konferenciji za novinare optuživao policiju i Dačića za smrt Panića. Ukoliko je istraga zataškavana, očigledno je da su za to razlog mogli da imaju samo Dačić i Veljović, kao što i danas jedino oni mogu imati razlog da ovakvim neistinama čuvaju svoje pozicije, navodi SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari