SDS podržava odluku o ponavljanju izbora na svim nivoima 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Socijaldemokratska stranka (SDS), na čijem je čelu bivši predsednik Srbije Boris Tadić, saopštila je danas da podržava zahteve za ponavljanje izbora na svim nivoima, uz podsećanje da od prvog trenutka učestvuju u protestima zbog izborne krađe.

U saopštenju SDS navodi da svom snagom podržava građane koji se na protestima ispred Republičke izborne komisije bore protiv krađe svojih glasova, a posebno mlade koji su glasno i hrabro stali u odbranu demokratije.

Stranka je ponovila da prihvata javno upućeni poziv predstavnika liste Srbija protiv nasilja na sastanak povodom dalje koordinacije borbe opozicije protiv prekrajanja izborne volje građana.

„Ovo je borba koja zahteva jedinstvo i koordinaciju svih istinski opozicionih stranaka. Pred potpunim slomom demokratije u Srbiji, naša obaveza je da sve naše sukobe i razlike ostavimo po strani“, poručili su iz SDS.

Socijaldemokratsk stranka pozdravila je i to što su međunarodne institucije i tela konačno u svojim ocenama i izveštajima konstatovali neregularnosti izbora u Srbiji i izvestili i međunarodnu javnost o ovom urušavanju demokratije, koje razara društvo i državu više od decenije.

Prema oceni SDS, izuzetno je važno da su i međunarodne institucije ovaj put jasno ukazale na ovakvo stanje demokratije i izbornog procesa u Srbiji.

„Smatramo da su izbori ne samo pokradeni manipulisanjem fiktivnim i fantomskim glasačima i drugim vidovima krađe, već se krađa odigravala i pre izbornog dana time što su izbori održani u okolnostima u kojima nisu postojali uslovi za fer i slobodne izbore“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari