Sednica Skupštine grada Šapca bez predstavnika opozicije 1Grad Šabac Foto: Danas

Članovi Odborničke grupe „Selo – Grad – Buđenje“, jedini predstavnici opozicije koji u Šapcu prisustvuju sednicama Skupštine grada Šapca, nisu se pojavili na današnjem zasedanju.

U izjavi za Danas, kao razloge, naveli su nedolično i bahato ponašanje gradonačelnika Aleksandra Pajića na prošloj sednici i pokušaje zastrašivanja od strane predstavnika vladajuće koalicije.

– Tri odbornika opozicije koja su hrabro ušla u Skupštinu grada da zastupaju interese građana, konstantno su omalovažavani i podcenjivani od gradonačelnika i drugih odbornika, a pokušali su i da nas zastraše. To naravno neće uspeti, mi se nikada nećemo plašiti šabačkih naprednjaka, jer znamo da je istina na našoj strani – rekao je za Danas predsednik Inicijative „Selo – grad“ Salko Karadarević.

Sednica Skupštine grada Šapca bez predstavnika opozicije 2
Salko Karadarević, Inicijativa Selo-grad Foto: Privatna arhiva

On je objasnio da će naknadno biti odlučeno da li će članovi ove Odbornčke grupe, koju čine Dragan Stanković i Miloš Jevtić ispred Inicjative „Selo-grad“ i Dušan Tufegdžić ispred Pokreta “Buđenje”, ubuduće učestvovati u skupštinskim zasedanjima, i da verovatno hoće, jer su im interesi građana na pravom mestu.

– Naprednjaci u Šapcu zaista nemaju nikakvu kontrolu i ponašaju se bahato, a svoj nerad, pokušavaju da prikažu kao najveće dostignuće. To je fantastika, kao što naučnu fantastiku priča i njihov vođa. Iz tih razloga, mislim da je naša moralna obaveza da se vratimo u skupštinske klupe, ali to zaista nije lako u ovim uslovima – objašnjva naš sagovornik.

Ostali predstavnici opozicije u Šapcu, ne učestvuju u radu Skupštine od njenog kostituisanja 2020. godine, i osporavaju njen legitimitet smatrajući protivzakonitim i nelegitimnim način na koji je Srpska napredna stranka došla na vlast u Šapcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari