Sednica vlada Srbije i Mađarske u Nišu 1Foto: MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi danas u zvaničnoj poseti Mađarskoj, dogovorio se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine te zemlje Peterom Sijartom da se zajednička sednica dve vlade održi 20. i 21. novembra u Nišu.

Dačić i Sijarto razgovarali su o migrantskoj krizi, a mađarska strana prenela je da će kao pomoć poslati policijski kontingent od 20 članova. Srbija je, kako se navodi u saopštenju, izrazila zahvalnost kada je u pitanju obuka mlađih diplomata iz oblasti evropskih integracija u mađarskom Ministarstvu spoljnih poslova i u tom smislu ponuđena je organizacija programa obuke u Beogradu za jednog mađarskog diplomatu.

Dačić se, na početku posete Mađarskoj, susreo sa predstavnicima zajednice Srba u toj zemlji, koji su preneli zadovoljstvo razvojem situacije od prošlogodišnje sednice dve vlade, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. Predstavnici zajednice Srba su se založili i za realizaciju dogovorenih konkretnih projekata kada je u pitanju položaj srpske manjine u Mađarskoj.

To je bila i jedna od tema razgovora Dačića i Sijarta, a dva ministra su izrazila nadu za nastavak stabilnog i kontinuiranog trenda u razvoju bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari