Šef Euleksa: Neprihvatljivo zastrašivanje Srba u kosovskoj policiji 1Printksrin Jututjub/Konfluks centar

Šef Euleksa za Kosovo Đovani Pjetro Barbano izjavio je da je zabrinut zbog pretećih poruka upućenih Srbima koji su počeli da rade u kosvskoj policiji i dodao da je zastrašivanje neprihvatljivo.

Novi šef Euleksa koji dolazi iz jedinica italijanskih karabinjera je na svom Tviteru sinoć napisao da je svaka vrsta pretnji i zastrašivanja neprihvatljiva, reagujući na negativne komentare o petoro novih srpskih pripadnika Kosovske policije u Severnoj Mitrovici.

„Veoma sam zabrinut zbog medijskih izveštaja u vezi sa pretećim porukama novim kosovskim policajcima iz nevećinskih zajednica. Bilo kakva vrsta zastrašivanja je neprihvatljiva, a ja naglašavam značaj da Kosovska policija odražava i predstavlja celokupno stanovništvo Kosova“, napisao je Barbano.

Internetom su se brzo proširile objave desno orijentisanih Telegram grupa na kojima su fotografije i puna imena i prezimena novih policajaca koje prate negativni kometari i pretnje.

U objavama se navodi da nisu objavljene fotografije i imena svih koji su počeli da rade u kosovskoj policiji ali i da „Srbi sa Kosova i Metohije (KiM) dobro znaju sve koji su u ovim danima prodali veru za večeru“.

„Dok su našu braću hapsili, otimali, tukli“, kako je navedeno, u „šiptarskim“ kazamatima, „ovi su bili na obuci u južnom delu Kosovske Mitrovice i Vučitrnu. Ovo, razume se, nije potpuni spisak, a da li ćemo objaviti ceo da i javnost vidi ko su ostali dogovorićemo se sa narodom sa KiM“, piše u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari