Šef grčke diplomatije u Prištini početkom juna 1Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQ

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas posetiće Prištinu početkom juna, gde će se sastati sa nosiocima privremenih kosovskih institucija, javljaju mediji na albanskom jeziku, a prenosi Radio-televizija Srbije.

Kako se dodaje poseta je potvrđena iz Atine. U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da će poseta šefa grčke diplomatije uslediti “nakon najnovijih događaja i formiranje nove vlade”.

“Ministar Dendijas posetiće Kosovo početkom juna, posle najnovijih dešavanja i formiranja nove vlade”, navodi se u pisanom saopštenju kancelarije za medije pri Ministarstvu spoljnih poslova Grčke.

Priština od 2009. godine ima Kancelariju za trgovinske odnose i ekonomske poslove u Atini.

„Grčka ne priznaje Kosovo i njen stav ostaje nepromenjen. S tim u vezi, s ciljem daljeg unapređenja naše bilateralne saradnje i olakšavanja funkcionisanja Kancelarije, bez uticaja na aspekte koji se odnose na status, ova kancelarija je preimenovana u Kancelariju za kosovske interese u Atini“, navodi se u poruci Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Poslednjih meseci u javnosti se spekuliše da će Grška priznati nezavisnost Kosova. “Grčka nas uverava da neće da prizna takozvano Kosovo”, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić za TV Pink i dodao da narednih dana slede „velike i važne“ konsultacije po pitanju Kosova i Metohije.

“Oni nas uveravaju da neće da priznaju, a ove stvari koje smo videli nisu za nas svakako najbolja vest”, kazao je Vučić i dodao da je “bilo nekih promena u odnosima, da li je u pitanju samo trgovinska kancelacija ili postoji ‘point of interest’ između Prištine i Atine” : “Videćemo kako to ide pa ćemo obavestiti javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari