Šefica kosovske diplomatije: Pozvala sam šefove diplomatija EU da jasno reaguju na čin agresije Srbije 1foto EPA-EFE/MARTIN DIVIŠEK

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala-Švarc izjavila je večeras u Briselu da je pozvala šefove diplomatija članica EU da jasno i brzo reaguju na „čin agresije Srbije“ u selu Banjska kako bi sprečili sledeću eskalaciju.

Posle sastanka ministara spoljnih poslova članica EU i sa Zapadnog Balkana, Gervala-Švarc je na društvenoj mreži Iks navela i da EU treba da razmotri i preispita sopstvenu bezbednosnu politiku.

„Na Savetu ministara spoljnih poslova EU pozvala sam kolege da jasno i brzo reaguju na čin agresije Srbije 24. septembra kako bi sprečili sledeću eskalaciju. Potrebno nam je da EU razmotri i preispita svoju bezbednosnu politiku“, navela je Gervala-Švarc.

Ona je prethodno izjavila da se sastala i sa ministrima spoljnih poslova članica grupe „Prijatelji Zapadnog Balkana“ – Italije, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Češke i Slovačke, i da im je istakla potrebu za jačom saradnjom i konkretnom pomoći za zapadnobalkansku šestorku u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

„Takođe sam naglasila hitnost usklađivanja spoljne i bezbednosne politike svih (članica zapadnobalkanske šestorke sa EU)“, dodala je šefica kosovske diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari