Šeholi o Čečenima i Čerkezima na Kosovu: Oguglali smo na Vučićeve dramatične izjave, ne pasimo travu 1foto: Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO; YouTube/Printscreen/Nova S

Direktor Insituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi povodom izjave predsednika Srbije da je na Kosovu boravila grupa Čečena i Čerkeza, protivnika čečenskog predsednika Kadirova, koji su, između ostalog, tu bili kako bi učestvovali u likvidaciji Srba sa KiM, za naš list kaže da je javnost navikla, a i polako oguglala na dramatične izjave predsednika Srbije.

– Ako se sećate slično je rekao i u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, da tobož ima podatke kako je neki Albanac bio na aerodromu u Tirani, pa je pravio neku povezanost s njim koja nikakvu logiku nije imala. Taj Albanac kojeg je tada pomenuo Vučic javno, rekao je tada da će tužiti predsednika Srbije za laž, podseća Šeholi.

Vučić je te 2019. godine govorio o „tajnom kretanju lica po imenu Fljorim Ejupi, koji je u Nemačkoj pod prismotrom“, tražio snimke nadzornih kamera, te apelovao na međunarodnu zajednicu da im se uvid u iste dozvoli.

Šeholi dodaje da nikakvih Čecena niti Čerkeza nema na severu Kosova, i javnost poziva da „ne pase travu“.

– Pa „ne pasimo travu“ ni mi kao civilni sektor, niti obaveštajna služba Kosova, a još manje služba KFOR-a. Razumno je da kada se, kako je rekao Vučić, si sateran u ćošak, moraš da izmisliš nešto za srpsku javnost. Vučić treba da shvati da Srbi na Kosovu su zainteresovani za mir i progres njihove dece, i da žele da ih političari ostave na miru, da žive svoj život onako kako dolikuje civilizovanom svetu. Sve ostalo je magla za širu srpsku javnost, poručuje direktor pomenutog Instituta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari