Šeholijev Institut pozdravio imenovanje Petra Miletića za savetnika Aljbina Kurtija 1foto: Printscreen/YouTube/NOVA S

NVO iz Prištine Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa pozdravio je saopštenjem imenovanje Petra Miletića za spoljnog konsultanta kosovskog premijera Aljbina Kurtia.

Iz ovog Instituta, čiji je predsednik Fatmir Šeholi, smatra da imenovanje Miletića za spoljnog konsultanta kosovskog premijera je od velikog značaja.

– Naš Institut se nada da će gospodin Miletić kao bivši novinar, političar, ali i kao čovek dati veliki doprinos u odmrzavanju srpsko – albanskih odnosa na Kosovu i pokušati da to njegovo konzistentno političko delovanje na Kosovu nastavi za dobrobit pre svega srpskog življa na Kosovu, ali i za stvaranje mostova za budućnost na ovim prostorima, navodi se u saopštenju.

Portal KoSSev je javio da je bivši predsednik Skupštine Kosova imenovan za spoljno-političkog savetnika Aljbina Kurtija, da bi onda sam Miletić za naš list rekao da je informacija delimično tačna jer je imenovan za spoljnog saradnika finansiranog od strane Vlade Nemačke, preciznije ministarstva spoljnih poslova Nemačke za pitanja zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari