Selaković: Aselborn pohvalio ono što Srbija radi na društvenom i ekonomskom planu 1Foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO)

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je u Luksemburgu da je imao veoma uspešan sastanak sa ministrom spoljnih poslova Žanom Aselbornom na kojem su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dve zemlje.

Selaković, koji je susretom sa Aselbornom počeo posetu Luksemburgu, rekao je da je šef luksemburške diplomatije „nekoliko puta istakao da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu“ i da se samim tim očekuje da bude i najodgovornija, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je kazao da je Aselborn „čvrsto privržen i da podržava pristupanje Srbije i čitavog Zapadnog Balkana Evropskoj uniji“ i dodao da je luksemburški ministar „izneo pohvale za ono što Srbija radi na društvenom i ekonomskom planu“, navodi se u saopštenju.

Selaković je rekao da je na sastanku „sa posebnom pažnjom“ razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine i stanju i regionu.

On je kazao da je sa Aselbornom dogovorio nastavak redovnih političkih konsultacija i potpisao Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva, stoji u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o poseti Aselborna Srbiji početkom sledeće godine, naveo je Selaković.

Dodao je da je „bila čast i zadovoljstvo“ razgovarati sa Aselbornom, „doajenom diplomatije Evropske unije i čovekom koji je 17 godina na čelu ministarstva spoljnih poslova“.

„U njemu imamo dobrog, iskrenog i principijelnog partnera“, kazao je šef srpske diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari